România – Franța. Ce trebuie să facă tricolorii mici pentru a ajunge în semifinale la Euro

Naționala de tineret a României visează frumos la turneul final din Italia. Foto: UEFA Under-21 Championship / Facebook

Naționala de tineret a României joacă astăzi cel mai important meci din istoria participărilor la Campionatele Europene de fotbal.

Tricolorii mici, care au făcut spectacol în primele două partide din Grupa C, marcând de câte patru ori în poarta Croației și Angliei, se pot califica, pentru prima oară în istorie, în semifinalele Euro U-21, și cu o înfrângere în fața Franței, diseară, de la ora 22:00 (în direct la TVR1).

Tinerii lui Mirel Rădoi nu trebuie, însă, să piardă la o diferență mai mare de două goluri. Orice alt rezultat califică echipa noastră atât în semifinalele competiției din Italia și San Marino, dar și la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

România n-a mai jucat fotbal la Olimpiadă din 1964, tot la Tokyo, când a obținut și cel mai bun rezultat: locul 5!

În ceea ce privește meciul de diseară, de la Cesena, naționala de tineret a României pornește cu a doua șansă în fața francezilor, care au câștigat, la limită, precedentele două dueluri: 2-1 cu Anglia și 1-0 cu Croația.

Printre vedetele selecționatei din Hexagon sunt Moussa Dembele, de la Lyon, un atacant puternic, căpitanul Lucas Tousart, un mijlocaș care a acumulat deja multă experiență, tot de la Lyon, dar și apărătorii Ibrahima Konate, Dayot Upamecano și Moussa Niakhate, care joacă toți în Germania, primii doi la RB Leipzig, iar cel din urmă la Mainz.

Francezii au nevoie de cel puțin un rezultat de egalitate pentru a se califica în semifinale.

Dacă România nu pierde diseară va juca în semifinale împotriva Spaniei. Un eșec la cel mult două goluri diferență o trimite în cealaltă semifinală, unde va întâlni Germania. Dacă tricolorii pierd la trei goluri sau mai mult, în semifinale va juca Italia.