România fierbe. Cod portocaliu de caniculă în mare parte din țară

Foto: Pixabay

Meteorologii români au emis mai multe avertizări de Cod portocaliu pentru aceste zile, fiind vizate episoade de căldură extremă, dar și posibile vijelii și căderi de grindină.

Pentru duminică, meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă în 23 de județe din țară și în Capitală. Este vorba de Bihor, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Galați, Vrancea și în Capitală.

Temperaturile maxime vor fi în intervalul 37-41 de grade Celsius.

De asemenea, restul țării va fi sub avertizare Cod galben de caniculă începând de sâmbătă. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Mai mult, zece județe vor fi azi, între orele 13:00 și 23:00, sub avertizare Cod portocaliu de ploi și vijelii.

În Mehedinți, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea sunt așteptate vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70-80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.

Vor fi ploi torențiale, cu căderi de apă ce vor depăși 30-50 de litri pe metru pătrat.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.