România este prima țară în care un gigant mondial al comunicațiilor își va lansa serviciile 5G

FOTO: LoboStudioHamburg/Pixabay.com
FOTO: LoboStudioHamburg/Pixabay.com

Orange România, liderul local al pieței de servicii de telefonie mobilă, a lansat sistemul de telecomunicații 5G în trei orașe ale României: București, Cluj și Iași.

Serviciile 5G le permit clienților Orange de pe terminalele Samsung să descarce date de pe internet la viteze de până la 1,2 Gb pe secundă.

Vestea a fost anunțată de Ramon Fernandez, directorul general adjunct al grupului francez Orange.

”Subsidiara din România este prima din grup care lansează servicii de comunicații 5G, care vor fi disponibile pe terminale Samsung, în urma parteneriatului exclusiv încheiat cu compania sud-coreeană”, a spus Fernandez.

„Am ales România pentru că este un fel de Silicon Valley în Europa Centrală și de Est, cu un sector IT&C care reprezintă aproape 6% din PIB-ul țării și pentru că avem spectru radio dublu decât competitorii noștri locali”, a mai spus Fernandez, citat de Profit.ro.

În acest an și Vodafone România a lansat o rețea care permite furnizarea de servicii 5G în anumite zone din Capitală.

Tehnologia 5G este de 10 ori mai rapidă decât serviciul 4G, fiind un pas important într-o lume în care consumul de multimedia este în creștere.

Orange România are peste 10 milioane de clienți, iar cifra de afaceri a companiei în 2018 a fost mai mare de un miliard de euro.