România este pe cale să devină cel mai mare producător de rapiță din Estul Europei

Agricultura din România este pe cale să înregistreze una dintre cele mai bune producții din ultimul deceniu, concluzionează un raport realizat de Dekalb.

În total, agricultura românească va genera 24,5 miliarde de lei în 2016, în creștere evidentă față de anii precenți: 20,8 miliarde de lei în 2014 și 22,5 miliarde de lei în 2015.

Pentru prima oară în istorie, agricultura românească se va baza pe peste 10.000 de fire. Cele mai multe dintre ele sunt în Sudul țării.

Rapița este una din culturile preferate de agricultorii români în ultimii ani. România va ajunge la o producție de 1,3 milioane de tone, înregistrând o creștere de 35 la sută față de sezonul anterior.

Țara noastră devine, astfel, principalul producător de rapiță din Estul Europei și de la Marea Neagră.

Mai mult, cifrele adunate de specialiștii de la Dekalb arată că productivitatea grâului românesc va atinge un nivel mediu de peste 4 tone la hectar, un maxim istoric în era post-comunistă.

Cel mai mare producător mondial de rapiță este Canada, însă China vine repede din urmă. În Europa, clasamentul este dominat de Germania și Franța.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: