România, eșec la Eurovision. Supărare și în Parlament: „A făcut țara de râs!”

angajarea răspunderii guvernului parlament
Ce înseamnă moțiunea de cenzură. Foto: cdep.ro

Președintele Comisie pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, acuză Televiziunea Română că a făcut „de râs”, pentru a doua oară consecutiv, țara la concursul Eurovision.

„Felicit TVR pentru a doua finală la Eurovision ratată consecutiv pentru România! Sute de mii de euro din bani publici cheltuiţi pentru a face ţara de râs. Din păcate, reprezentanta României nu se află printre finalişti. Nici nu e de mirare! Să ne amintim că în finala selecţiei naţionale, juriul, bine ales de TVR, a desemnat-o pentru a reprezenta România pe artista care s-a aflat pe ultimul loc în preferinţele telespectatorilor”, a scris Știrbu, care este și vicepreşedintele PNL.

Acesta a mai adăugat că „s-a dovedit că nemulţumirile publicului de atunci au fost întemeiate şi inevitabilul eşec al României nu a întârziat să apară”. „Încă o dată, conducerea TVR a dat dovadă de o crasă incompetenţă managerială încă din faza incipientă a acestui concurs.

Reuşita României a fost total compromisă din cauza felului în care a fost organizată selecţia naţională, când juriul a fost format în majoritate din specialişti străini şi nu s-a ţinut cont de votul românilor”, a mai spus Gigel Știrbu.

În concluzie, Ştirbu a transmis: „Conducerea TVR trebuie să plece! Pentru acest al doilea eşec consecutiv pe banii românilor şi cu onoarea României batjocorită, conducerea TVR ar trebui să pună înapoi banii publici cheltuiţi nejustificat cu Eurovisionul şi să plece. Acest concurs muzical a ajuns să fie doar un prilej de excursii excentrice pentru dna Doina Gradea şi echipele din TVR, dovada vie o reprezintă faptul că nici măcar nu reuşim să ne calificăm printre primele 10 ţări din Europa.

Stau şi mă întreb, oare cum poate ajunge vreodată televiziunea publică un post de televiziune profitabil ţinând cont de modul în care sunt gestionaţi banii de acuala conducere. Şi să nu uităm nici de jaful banului public de la Cerbul de Aur! Un alt prilej pentru TVR de a arunca cu banii contribuabililor pe fereastră pentru un proiect mediocru care nu a fost nici pe departe un succes de audienţă.

Generozitatea din banii românilor a consiliului de administraţie al TVR pentru concursuri muzicale ratate nu are limită şi a provoacat un val uriaş de nemulţumiri în rândul populaţiei. Doamnă Doina Gradea, vă anunţ, în concluzie, că sunteţi şi dumneavoastră descalificată! Lăsaţi TVR să meargă mai departe!”.

Melodia României, „On a Sunday”, interpretată de Ester Peony, nu a reușit să se califice în finala de sâmbătă, după semifinala care a avut loc aseară. Puteți vedea AICI toate melodiile calificate. 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.