România, din nou pe primul loc la canotaj: Fetele noastre au câștigat cea mai importantă cursă

Româncele au tras excelent în finala de 8+1 din Statele Unite. Foto: Annie C / Flickr
Româncele au tras excelent în finala de 8+1 din Statele Unite. Foto: Annie C / Flickr

Echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit aurul, duminică, la Campionatele Mondiale de canotaj de Sarasota-Bradenton, în Statele Unite ale Americii.

Barca de 8 rame și cârmaci a României a trecut prima linia de sosire la competiția din Florida, cu timpul de 6 minute și 6 secunde. Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguș, Laura Oprea și Daniela Druncea a condus cursa de la un capăt la altul și au învins echipajele din Canada și Noua Zeelandă, care au obținut argintul, respectiv bronzul.

Este primul titlu mondial cucerit de românce în cursa regină a canotajului în acest secol. Precedenta prezență pe podium în cursa de 8+1 fusese reușită în 2013, la Chungju, în Coreea de Sud, iar ultima medalie de aur în această probă fusese obținută în 1999, la St. Catharines (Canada).

La Mondialele din Florida, România a obținut două medalii de aur, prima fiind adusă de Ionela-Livia Lehaci și Gianina-Elena Beleagă, sâmbătă, în proba feminină de dublu vâsle categorie ușoară.

Canotajul a adus României numeroase medalii în trecut, însă în ultimii ani rezultatele au fost slabe. La precedenta ediție a Campionatelor Mondiale, disputată în 2015, niciun echipaj românesc nu s-a clasat mai sus de locul 7.

În clasamentul all-time al medaliilor la Mondiale, România ocupă locul 10, cu 31 de medalii de aur. Dacă ar fi contabilizate doar prezențele pe podium, sportivii români ar fi pe poziția a șasea.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.