România despădurită. Rege al tăierilor ilegale, în direct pe Facebook: ”Vă împușc pe toți”

Foto: libertatea.ro, dezvaluirea.ro

Un ieșean care este acuzat de tăieri ilegale repetate de arbori dintr-o pădure privată a ținut să îi amenință pe cei care dau declarații împotriva sa.

Constantin Vezeteu are 69 de ani și este din comuna ieșeană Țibana. El este condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare în primă instanță și așteaptă acum, în libertate, o sentință definitivă în cazul său.

Vezeteu este în prezent sub control judiciar și, potrivit adevarul.ro, una dintre obligațiile impuse pentru a rămâne în libertate în această perioadă este cea de a nu lua legătura cu o serie de martori din dosarul său.

Constrâns de această regulă, Vezeteu a apelat la ceea ce credea el a fi o ”portiță”: să își amenințe ”dușmanii” pe Facebook.

”Am armă, vă împușc pe cei care ați dat declarații împotriva mea”, a spus el în timpul unei filmări transmise live pe Facebook.

La scurt timp după ce s-a făcut de unul singur vedetă pe internet, Vezeteu a fost însă luat la întrebări de polițiști.

„Din cercetările efectuate de poliţişti până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 6 ianuarie a.c., bărbatul ar fi postat pe o reţea de socializare un material video, în care ar fi adresat mesaje ameninţătoare mai multor martori din cadrul unui dosar penal în care are calitatea de inculpat, faţă de acesta fiind dispusă şi măsura controlului judiciar”, au precizat poliţiştii ieşeni, citați de aceeași sursă.

Cel puțin 1500 de arbori au căzut sub drujba lui Vezeteu

Ancheta în cazul Vezeteu s-a încheiat în 2017, iar în 2018 dosarul a ajuns în instanță. Constantin Vezeteu se face vinovat de tăiere a cel puțin 1500 de arbori, majoritatea de esență tare, cum sunt stejarii.

„Pretinzând că este proprietarul și paznicul suprafeței de 22,43 ha padure privată, deși nu deține niciun document autentic de proprietate și nicio autorizație de exploatare, inculpatul taie și vinde material lemnos din această pădure în mod constant. S-a arătat că, profitând de sezonul rece și de faptul că în zona comunelor Țibana – Țibănești nu sunt organizate târguri în care să se comercializeze material lemnos, inculpatul a anunțat oamenii din aceste zone, fie direct, fie prin intermediari, că are lemne de vânzare, fiind de notorietate în comunitatea locală faptul că Vezeteu Constantin vinde lemne direct din pădure, astfel încât persoanele din comunele Țibana și Țibănești i se adresează în mod direct sau prin intermediari”, se arată în rechizitoriul procurorilor, citat de siteul dezvaluirea.ro.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.