Presa italiană: „România riscă să devină Brazilia Europei”, poate deveni o amenințare pentru tot continentul

coronavirus
Foto: icsilviu / pixabay.com

România riscă să devină Brazilia Europei, scrie publicația italiană „Il Messaggero”.

Creșterea exponențială îngrijorează atât statele din Balcani, cât și întreaga Uniune Europeană. Oficial, în România există doar 36.000 de cazuri de coronavirus, dar în realitate numărul ar putea fi mult mai mare, mai notează sursa citată.

De asemenea, „Il Messaggero” scrie că autoritățile locale din România nu doresc să audă despre o reîntoarcere la carantină deoarece se tem de repercusiunile economice grave.

„România, principalul stat din Balcani din punctul de vedere al întinderii geografice, al numărului de emigranți și de muncitori sezonieri, poate deveni o amenințare pentru întreagă Europă. Teama de răspândire a bolii e prezentă în special în țări precum Italia, Germania sau Franța, care au relații economice și comerciale importante cu România, și care găzduiesc atât de mulți muncitori români”, mai scrie „Il Messaggero”.

Paolo Bonanni, epidemiolog și profesor de igienă la Universitatea din Florența, a declarat pentru sursa citată că este îngrijorat „de noile focare din Spania, România, Balcani și Franța”.

”Fiecare dintre noi trebuie să fim responsabili și să nu lăsăm garda jos”, a mai spus el.

România a înregistrat astăzi cel mai mare număr de noi cazuri de coronavirus de până acum: 994 în 24 de ore. În total, în ultima zi s-au prelucrat în jur de 17.000 de teste, iar procentul de teste pozitive este de 5,77%.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.