România are cel mai cald început de februarie din istorie. Ce cred românii despre schimbările climatice

FOTO: blickpixel/Pixabay.com
FOTO: blickpixel/Pixabay.com

Vremea este neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Temperaturile încep de la 5 grade Celsius și ajung până la 18 grade. Meteorologii anunță că va fi în continuare o vreme caldă, potrivit estimărilor făcute până în jurul datei de 2 martie.

Pe 1 februarie s-au atins 20 de grade Celsius la Calafat, Titu și Târgoviște. De când se fac măsurători meteorologice în România, este cel mai cald început de februarie.

Românii au încredere în ce spun oamenii de știință cu privire la încălzirea globală.

World Economic Forum, una dintre cele mai puternice organizaţii nonguvernamentale din lume, a utilizat tehnologiile SAP şi Qualtrics pentru a identifica opiniile populaţiei la nivel global despre teme sociale precum protejarea mediului înconjurător şi importanţa informaţiei şi coeziunii globale.

Studiul arată că 58% dintre români au încredere în ce spun oamenii de ştiinţă despre mediu. Rezultatele sondajului au fost menţionate în cadul celei de a 50-a ediţii a întâlnirii tradiţionale a World Economic Forum, ce a avut loc la Davos, Elveţia, între 21 şi 24 ianuarie 2020.

Potrivit studiului, cei chestionaţi (10.500 de persoane din 30 de ţări care cuprind aproximativ 76% din populaţia globală) consideră că activităţile umane sunt cauza încălzirii globale, chiar dacă în unele regiuni s-a observat un scepticism ridicat în privinţa cercetărilor ştiinţifice asupra subiectului.

Același sondaj mai arată că peste 42% dintre români consideră că protejarea mediului ar trebui să fie o prioritate, chiar dacă încetinește creșterea economică, iar 50% afirmă că urmăresc îndeaproapre știrile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.