România ar putea fi lovită de un ciclon

FOTO: Comfreak/Pixabay.com
FOTO: Comfreak/Pixabay.com

Specialista în meteorologie Denisa Țicu spune că multe țări din Europa se vor confrunta o bună perioadă de timp cu temperaturi record și că vor fi în continuare coduri roșii de caniculă și riscuri de incendii.

„Nu va fi deloc foarte bine. Săptămâna aceasta temperaturile din întreaga Europă încep din nou să crească şi vor fi afectate în special în zona de sud a Italiei, din nou Grecia care a primit de la meteorologi cod portocaliu.

Temperaturile vor trece la amiază din nou la 43-44 de grade şi se vor menţine aceste valori termice câteva zile bune. Foarte important nu sunt multe precipitaţii.

În Grecia nu a mai plouat de o lună şi nici în următoarele 10-12 zile conform prognozelor nu va cădea strop de apă. Valabil si pentru sudul Italiei, Calabria, Sardinia acolo unde meteorologii au instituit un cod roşu de caniculă. Temperaturile vor trece de 45 de grade Celsius. Şi Spania, în special zona insulelor Canare va fi afectată din nou de un val de căldură”, a declarat denisa Țicu, la Antena 3.

În sudul Europei nu vor fi precipitații în următoarele zile. Un ciclon începe să se dezvolte în Mare Neagră și ar putea afecta, pentru început sudul Rusiei, Ucraina și nordul Turciei.

Este posibil ca acest ciclon să ne afecteze și pe noi, pentru că va ajunge în zona de coastă a Mării Negre. „Noi am mai trecut într-o astfel de perioadă în urmă cu o lună de zile. Am văzut ce a lăsat în urmă acest ciclon care s-a format chiar deasupra Mării Negre.

Au fost cantităţi uriaşe de apă au fost intensificări de vânt, vijelii, toate aceste fenomene prezente pe partea de sud-est a ţării. Ne amintim de sudul Moldovei, zona Dobrogei chiar şi Muntenia, au fost astfel de fenomene şi posibil ca în perioada următoare acest ciclon care acum se dezvoltă în zona de est a Mării Negre să afecteze şi zona ţării noastre”, a mai spus specialista în meteorologie, la Antena 3.