România ar putea avea prima linie ferată de mare viteză. Pe unde ar putea trece „TGV-ul”

FOTO: alexdrouin/Pixabay.com
FOTO: alexdrouin/Pixabay.com

O linie de tren de mare viteză ar putea fi construită cu bani europeni. Aceasta ar putea străbate România de la nord-vest până pe litoral.

Clubferoviar.ro scrie că deputatul clujean Radu Moisin a solicitat Ministerului Transporturilor detalii despre acest proiect, iar răspunsul nu a întârziat.

„Pentru realizarea concretă a liniei de mare viteză Budapesta-Bucureşti, în Programul Investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2021-2030 este propusă realizarea unui Studiu de fezabilitate pentru construcția unei căi ferate de mare viteză pe axa est-vest care să se suprapună cât mai puţin cu investițiile feroviare realizate sau în curs de realizare”, arată Ministerul.

Traseul ar putea circula pe ruta București – Pitești – Curtea de Argeș – Sibiu – Mediaș – Cluj-Napoca – Zalău – Oradea – Episcopia Bihor.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.