România ar putea avea cea mai mare economie din Balcani în acest an

Vești bune: România a depășit Grecia în ceea ce privește valoarea produsului intern brut (PIB) în primul trimestru al anului.

Specialiștii se așteaptă ca România să își mențină avantajul față de Grecia, fapt care o va propulsa pe primul loc în topul economiilor din Balcani, cu excepția Turciei. Este pentru prima oară în ultimii 40 de ani când Grecia pierde șefia economică a regiunii.

PIB-ul româniei a înregistrat cea mai mare creștere din Uniunea Europeană în primul trimestru, înregistrând un progres de 5,6% față de perioada similară a anului trecut și de 1,7% față de precedentul trimestru. De cealaltă parte, economia Greciei a scăzut.

Produsul intern brut al României a ajuns la 44,2 miliarde de euro în primele trei luni ale anului 2017, în timp ce Grecia este la nivelul de 43,96 de miliarde de euro, potrivit Eurostat. Este pentru prima oară când economia României este mai mare decât cea a Greciei.

Mai mult, România se apropie și de Cehia, care are un PIB de 44,85 de miliarde de euro, cât și de Portugalia, a cărei economie a valorat 47,37 de miliarde de euro în primul trimestru din 2017.

Chiar și așa, România este mult în urma acestor țări dacă facem raportul pe cap de locuitor, Grecia, Cehia și Portugalia având între 10 și 11 milioane de locuitori, în timp ce România are aproape 20 de milioane.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.