România a pierdut în semifinala de Fed Cup cu Franța

simona halep nike reclamă
Foto: Captură YouTube

România a ratat calificarea în finala Fed Cup, fiind întrecută de Franța. Întrecerea s-a decis în ultimul meci, cel de dublu. Simona Halep și Monica Niculescu s-au duelat cu echipa formată din Caroline Garcia și Kristina Mladenovic. Franțuzoaicele au făcut break în setul decisiv, la 4-4. Franța va juca finala cu Australia, care a învins Belarus cu 3-2.

Semifinala Fed Cup 2019, dintre România și Franța, s-a disputat la Rouen, în Franța. După prima zi, scorul a fost egal, 1-1. În primul meci, Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic în două seturi, 6-3, 6-1. În cel de-al doilea meci, Mihaela Buzărnescu a pierdut în fața Carolinei Garcia, scor 3-6, 3-6.

Apoi, duminică, în cel de-al treilea meci, Simona Halep a reușit să treacă și de Caroline Garcia. În primul set, Simona a reușit să revină de la 4-0, însă a pierdut la tie break. Setul al doilea și l-a adjudecat cu 6-3. În setul decisiv a câștigat cu 6-4.

Mihaela Buzărnescu a fost înlocuită de Irina Begu în meciul împotriva lui Kristina Mladenovic. Parmentier a controloat cu uşurinţă primul set. Begu a evoluat slab în primul set, a greşit mult şi a fost suficient să-şi piardă o dată serviciul, la scorul de 1-2, pentru a ceda setul cu 3-6, după 40 de minute.

Begu și-a transformat meciul în setul al doilea și a reușit să închidă setul cu 6-2. Însă, în setul al treilea s-a prăbușit. La mingea prin care Parmentier a făcut 5-2, pe serviciul Irinei, românca a călcat greşit şi s-a accidentat la glezna dreaptă. După ce a primit îngijiri medicale, românca a intrat pe teren pentru a termina partida, pe care Parmentier a câştigat-o după 6-2 şi după două ore şi patru minute.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.