România a câștigat primul meci la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Naționala de tineret a României. Foto: FRF / Facebook

Selecționata olimpică de fotbal s-a impus norocos, cu scorul de 1-0, în fața naționalei Hondurasului, în meciul de debut de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Singurul gol al meciului a venit în ultimele clipe ale primei reprize, când fundașul hondurian Oliva a trimis cu capul în propria poartă, după un corner al tricolorilor.

Partida de la Kashima nu a fost una spectaculoasă, cu toate că ambele echipe au reușit să își creeze șanse bune de a marca.

Naționala lui Mirel Rădoi, măcinată de accidentări, a reușit să facă un meci bun, exact în defensivă, în fața unei naționale care din anul 2000 a fost la toate turneele olimpice, ajungând până în semifinale la Rio 2016.

România conduce în Grupa B, alături de suprinzătoarea Noua Zeelandă, care a învins azi, tot cu 1-0, selecționata sud-coreeană. Singurul gol al acelui meci a fost marcat de atacantul Chris Wood, care joacă în Premier League, la Burnley.

Tricolorii, care nu mai jucaseră la JO din 1964, tot la Tokyo, vor putea pasul decisiv către faza sferturilor de finală printr-un nou succes obținut duminică, în fața Coreei de Sud.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.