România a ajuns lider în UE la mortalitatea din cauza COVID-19

Fiica primarului Devei FOTO: Facebook
Coronavirus România FOTO: Facebook

Raportul Centrului European de Prevenire și Control a Bolilor (ECDC) arată că evoluția epidemiei de coronavirus din România este cea mai îngrijorătoare din Uniunea Europeană.

Potrivit documentului publicat în 10 august, cele mai multe noi cazuri în 14 zile la nivelul UE plus Marea Britanie au fost raportate în Spania (28.267), România (15.420) și Franța (13.245).

În ultimele două săptămâni, în România au murit aproape 20 de oameni la un milion de locuitori, din cauza COVID-19. Pe locul doi se află Marea Britanie, cu 15 decese / 1 milion de locuitori, însă tendința în Regatul Unit este descrescătoare.

Alarmant este faptul că în România, față de Spania sau Franța, capacitatea de testare este mai mică. Din 2 august, doar șase state (Belgia, Cehia, Luxemburg, Malta, România și Spania) au raportat o creștere a cazurilor cu peste 30%.

De asemenea, România este în fruntea plutonului și la rata de infectare, cu 79,4 cazuri noi la 100.000 de locuitori, fiind întrecută doar de micuțul ducat Luxemburg, cu aproape 210 cazuri, însă cu o populație foarte mică și o rată de testare printre cele mai bune din lume.

Spania este pe locul 3, cu 60,2 de infectări noi la suta de mii de locuitori, în timp ce media europeană este de doar 21,5.

Rata de pozitivare este de 6,2% în România, 5,1% în Croația și de 4,5% în Spania, media europeană fiind de 1,4%, scrie G4Media, care a preluat raportul.

În unele regiuni din România au fost raportate și peste 100 de noi cazuri la 100.000 de locuitori.

România este pe primul loc și mortalitatea din cauza COVID-19. În țara noastră au fost raportate aproape 20 decese la un milion de locuitori, față de 4, cât este media în UE.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.