România a ajuns la 139 de cazuri confirmate de coronavirus

coronavirus
Foto: nastya_gepp / pixabay.com

România a ajuns la 139 de cazuri confirmate de coronavirus, anunță postul de televiziune Digi 24.

În multe dintre noile cazuri este vorba despre oameni care au intrat în contact cu fostul polițist care a mințit, internat inițial la Spitalul Gerota, sau cu senatorul PNL Vergil Chițac, a declarat la Digi 24 Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Duminică, 15 martie, Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat noi măsuri care vor intra în vigoare pe teritoriul României, în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus.

Astfel, toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri, pe cale aeriană sau rutieră, sunt obligate să intre în izolare la domiciliu timp de două săptămâni. Măsura intră în vigoare duminică, 15 martie, la ora 21.00.

În acest moment, țările care înregistrează peste 500 de cazuri sunt următoarele: China, Italia, Iran, Coreea de Sud, Spania, Germania, Franța, Statele Unite ale Americii, Elveția, Norvegia, Marea Britanie, Suedia, Olanda, Belgia, Danemarca, Japonia, Austria.

Marcel Vela a mai anunțat că se suspendă organizarea și desfășurarea târgurilor de autoturisme până la data de 31 martie.

De asemenea, Inspectoratele Teritoriale de Muncă vor începe să verifice modul în care angajatorii respectă legea care le impune să își decaleze programul de lucru, astfel încât nu toți angajații să vină și să plece în același timp de la birou, evitându-se astfel aglomerarea mijloacelor de transport în comun.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.