Români, blocați în ”paradis”: ”Nu avem nicio soluție pentru a ieși de pe insulă!”

Furtuna tropicală Pabuk a făcut ravagii în Thailanda. Foto: Youtube

Furtuna tropicală Pabuk a dat peste cap tot traficul în țări precum Thailanda, amânând plecarea spre casă a numeroși turiști, printre care și câțiva români.

”Nu avem nicio soluție pentru a ieși de pe insulă. Nu am reușit să le contactăm autoritățile din cauza unei pene de curent care sperăm ca astăzi se va rezolva! Am încercat să căutam singuri modalității de a ieși de pe insulă. Nu poate zbura niciun avion către Bangkok și mulți români și străinii sunt blocați. Sunt vânturi puternice și din 20 în 20 de minute sunt ploi torențiale care nu permit niciunei bărci să facă conexiune cu aeroportul”, a declarat, pentru stirileprotv.ro, o româncă blocată pe insula Koh Pha-ngan.

Furtuna Pabuk a produs numeroase pagube materiale, provocând și moartea a trei persoane și strămutarea a peste 30.000 de locuitori.

Mii de turiști au rămas blocați pe insulele din Golful Thailandei, după ce zborurile locale cu avionul au fost anulate, iar cursele cu barca au avut aceeași soartă.

Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când o furtună tropicală lovește zona în afara sezonului musonic. Vântul bate cu viteze de peste 75 de kilometri pe oră, iar ploile abundente și valurile uriașe au provocat inundații.

Thailanda, care pierde bani frumoși din cauza furtunii, a anulat zborurile către populara destinaţie de vacanţă Koh Samui şi a evacuat platformele petroliere din larg înainte de sosirea fenomenelor meteo extreme.