Româncele încep să câștige la turneul de tenis de la București

Mihaela Buzărnescu și Irina Bara (dreapta) au adus primele victorii României la București. Foto: Shenzhen Open WTA

Dacă ieri, în prima zi a turneului WTA de la București, nicio româncă n-a reușit să ajungă în turul 2, astăzi, Mihaela Buzărnescu și Irina Bara au obținut victorii frumoase în prima rundă a competiției.

Mihaela Buzărnescu, cap de serie 2, a dispus cu destul de multă ușurință de muntenegreanca Danka Kovinici, cu scorul de 6-2, 6-4. Bucureșteanca în vârstă de 30 de ani, căreia i-a fost refuzat anul trecut un wild-card Openul din capitala României, cu toate că era în mare formă, are un adversar destul de facil și în runda următoare.

Buzărnescu va încrucișa racheta cu slovena Tama Zidansek, care a învins-o în primul tur pe suedeza Rebecca Peterson, scor 7-5, 6-0.

În turul doi s-a calificat și tânăra și promițătoarea Irina Bara, singura din cele opt românce prezente pe tabloul principal care și-a obținut locul după ce a trecut de calificări.

Azi joacă și Sorana Cîrstea

Sportiva în vârstă de 23 de ani, originară din Ștei, a trimis-o acasă pe bulgăroaica Viktoriya Tomova, după două seturi foarte disputate, scor 6-4, 7-5. Românca va avea o misiune dificilă în optimile de finală, unde se va duela cu slovena Polona Hercog, cap de serie 8 la București.

Tot astăzi intră în cursă și celelalte trei favorite din România. Irina Begu (3), campioana de anul trecut de la București, joacă împotriva tunisiencei Ons Jabeur, Sorana Cîrstea (5) se duelează cu Cagla Buyukakcay, din Turcia, ia Ana Bogdan (6), cu slovaca Anna Karolina Schmiedlova, singura câștigătoare străină din istoria Openului României.

Ieri, în prima zi de concurs pe tabloul principal, Elena Gabriela Ruse a cedat dramatic, după ce a condus cu 3-0 în decisiv, în fața Polonei Hercog, scor 6-2, 2-6, 3-6, în timp ce Alexandra Dulgheru s-a înclinat, tot după un meci lung, în fața franțuzoaicei Pauline Parmentier, scor 6-2, 1-6, 4-6.