Românca de 23 de ani care s-a vindecat de COVID-19 după 74 de zile. „E un record”

bianca dobroiu
Bianca Dobroiu. Foto: Facebook

În vârstă de 23 de ani, românca Bianca Dobroiu din Bologna, Italia, s-a vindecat de COVID-19 după 74 de zile, adică după două luni și jumătate.

Românca este unul dintre puținii pacienți care au fost bolnavi de COVID-19 o perioadă atât de îndelungată de timp. Povestea ei a fost relatată de cotidianul italian „La Repubblica”.

Bianca Dobroiu a fost unul dintre primii pacienți internați în Bologna, la începutul epidemiei de coronavirus pe continentul european.

Acum, după 74 de zile de spitalizare și 11 teste, ea a fost declarată vindecată și externată. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să meargă în parc.

„A fost un coșmar. Acum, zilele au din nou sens”, a povestit ea pentru sursa citată.

„A fost o emoție unică, nu mi se părea adevărat, au fost zile foarte lungi. Ieri dimineață m-a trezit medicul: „Ești fericită? Testul e negativ!” Am sărit din pat. A fost un coșmar, cei care nu au trăit așa ceva pe propria piele nu pot înțelege”, a mai spus ea.

Pe toată perioada cât a fost bolnavă, tânăra în vârstă de 23 de ani a făcut 11 teste: 7 au fost pozitive, două au avut rezultat incert, iar două au fost negative.

Evoluția bolii sale a devenit acum studiu de caz, a explicat medicul infecționist Luciano Attard, de la Spitalul Sant’Orsola.

„Din ce știm noi, este vorba despre un record (numărul de zile în care tânăra a fost bolnavă de COVID-19 – n.r.)”, a explicat el.

Însă medicul infecționist și echipa sa nu se vor opri aici: „Acum vrem să înțelegem de ce ea a fost pozitivă atât de mult timp. Avem mai multe ipoteze de lucru”.

În spital mai sunt alți 8 pacienți care sunt pozitivi la COVID-19 de mai bine de 8 săptămâni.

Poate fi folositor canabisul în lupta cu coronavirusul?

A fost identificat anticorpul care împiedică infecția respiratorie

Medic italian: „Terapia cu plasmă funcționează în infecțiile cu coronavirus”

Medicamentul aprobat împotriva coronavirusului. „Este prima terapie autorizată pentru COVID-19”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.