Român sau străin? FRF s-a decis în privința viitorului antrenor al Naționalei

echipa națională de fotbal a româniei
Echipa națională de fotbal a României. Foto: Facebook

Naționala de fotbal a României va avea un nou antrenor începând cu data de 10 iulie, a declarat Răzvan Burleanu, în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24. Șeful Federației Române de Fotbal a precizat că acesta nu va fi român.

„Pot să spun că va fi un antrenor străin de grupurile de interese. Un antrenor străin de tot ce a însemnat ținerea fotbalului românesc în această mlaștină”, a declarat Burleanu, la Digi24.

În ceea ce privește profilul selecționerului, Burleanu a spus că „în primul rând căutăm un antrenor cu autoritate, cu personalitate, care să se fi bătut pentru trofee în mai multe țări și să le fi și câștigat. Contează foarte mult adaptabilitatea. În același timp, avem nevoie de un antrenor care să-și dorească foarte mult performanță”.

În ultima perioadă, mai multe voci din fotbalul românesc i-au cerut demisia lui Răzvan Burleanu.

„În momentul de față, o demisie a mea și a colegilor mei ar fi un act de lașitate și un act care ne-ar duce la o degringoladă. (…) De ce spun acest lucru? Până pe 10 iulie, trebuie să numim un nou antrenor.
Dacă astăzi mi-aș da demisia sau aș fi făcut-o, acest lucru ar fi însemnat, automat, organizarea unor noi alegeri la nivel de Federație. Ceea ce, practic, ar fi aruncat în aer tot fotbalul românesc. Ești în perioada de negocieri pe drepturi tv, de contracte de sponsorizare”, a mai adăugat Burleanu.

giphy

 

giphy

 

giphy (1)

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.