Surpriză plăcută pentru un român cu rate în franci elveţieni

Un tribunal din România i-a făcut o mare surpriză unei persoane care a luat, acum opt ani, un credit cu rate în franci elveţieni.

Tribunal Buzău a decis ca bărbatul să plătească ratele la creditul luat de la Piraeus Bank la cursul din martie 2007, situat în jurul a 2,1-2,2 lei.

Buzoianul a acţionat în instanţă sucursala Piraeus Bank la care are un credit în franci elveţieni din martie 2007, pentru constatarea caracterului abuziv al unei clauze contractuale.

Tribunalul Buzău a decis, pe 16 ianuarie, că acea clauză are un caracter abuziv şi că fiecare rată datorată de reclamant ar trebui să fie plătită la cursul CHF/LEU valabil la data încheierii contractului de credit, respectiv în 28 martie 2007. La acea dată un franc se vindea cu 2,1 lei.

În plus, banca trebuie să îi plătească buzoianului suma de 1.500 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată, informează ziaruldeiasi.ro.

Cursul francului elveţian anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut ieri cu 0,8%, la 4,4354 lei, după ce a înregistrat recorduri succesive în ultimele trei şedinţe. Cursul francului elveţian a atins niveluri record joi, vineri şi luni, ca urmare a eliminării joi a plafonului minim impus de Banca Elveţiei pentru cursul franc/euro.

În încercarea de a găsi o rezolvare pentru problemele generate de francul elvețian, persoane cu astfel de împrumuturi s-au organizat într-un grup pe Facebook și cer acum o soluție autorităţi sau instanţe.

Recomandările editorilor Great News:

Povestea unor familii sărăcite de franc. Au dat carnea pe cartofi și sunt ajutați de părinții pensionari
Ce soluție propune PNL la criza francului elvețian
O bancă din România îngheață cursul de schimb

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.