Un român, decorat de Regina Marii Britanii

Nicolae Raţiu, fiul lui Ion Raţiu, va fi decorat de Regina Marii Britanii Elizabeth a II-a cu distincţia de Membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE).

Distincția va fi primită de către Nicolae Rațiu la începutul acestui an, în cadrul unei ceremonii oficiale și îi este acordată acestuia pentru efortul depus pentru ajutorarea grupurilor dezavantajate din România.

De asemenea, distincția reprezintă o recunoaştere a realizărilor extraordinare ale unor persoane din Marea Britanie.

Titlul îi este acordat lui Nicolae Raţiu, prin The Ratiu Family Charitable Foundation (RFCF), fundație care ajută grupurile dezavantajate din România.

The Ratiu Family Charitable Foundation a fost înfiinţată la Londra, în 1979, de Ion şi Elisabeta Raţiu pentru a promova şi a sprijini proiectele pentru continuarea educaţiei şi cercetării în cultura şi istoria României, potrivit mediafax.ro.

Născut în Elveţia, la Davos, pe 7 mai 1948, Nicolae Raţiu a început să se implice în problemele din România după căderea comunismului, odată cu întoarcerea în ţară a tatălui său, Ion Raţiu.

Timp de 10 ani, Nicolae Raţiu a fost preşedintele Uniunii Mondiale a Românilor Liberi (UMRL), organizație înfiinţată de Ion Raţiu în 1984, care a avut scopul de a conecta toate organizaţiile româneşti anti-comuniste din diaspora.

În decembrie 1989, Raţiu a înfiinţat în Marea Britanie fondul de caritate Relief Fund pentru România şi a coordonat eforturile de ajutorare iniţiate de publicul britanic şi îndreptate spre societatea românească post-decembristă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.