Român aflat la coadă, în Paris: „Dacă sperați că vom face noi schimbarea, nu e posibil! Ieșiți la vot!”

Coadă la vot și la Strasbourg, la ora 8 dimineața. Foto: Georgiana Ioniță via Facebook

Un român care așteaptă la coadă la secția de votare de la Consulatul României din Paris a transmis un mesaj către românii din țară pe rețeaua de socializare Facebook. El îi îndeamnă pe cei de acasă să meargă la vot, pentru că există riscul ca cei din diaspora să nu voteze toți, așa acum s-a întâmplat și la primul tur al alegerilor.

„Dacă sperați că vom face noi schimbarea, nu e posibil! Ieșiți la vot! Noi n-o să votăm, nu ne lasă. Schimbarea începe cu tine!”, a spus tânărul, potrivit digi24.ro.

În Paris, cozile de la secțiile de votare s-au format dinainte de deschiderea urnelor. La această oră sunt cel puțin 3.500 de oameni care așteaptă să-și exercite dreptul de vot, iar oamenii au început să protesteze. La fel ca în primul tur, jandarmii au sosit pentru a împiedica izbucnirea unor conflicte.

Teodor Meleșcanu, noul ministru de Externe, a declarat azi că la Paris ar trebuie să voteze fără probleme 10.000 de oameni.

Nu doar la Paris s-au format cozi la secțiile de votare. La Londra, de exemplu, 5.000 de oameni așteaptă lângă stadionul Wembley. Cozi mari sunt și la Torino sau la Munchen.

Coadă imensă la vot în Paris:

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.