Roland Garros 2019: Simona Halep visează la un nou titlu la Paris

Simona Halep, deținătoarea titlului de Grand Slam de la Roland Garros, a participat la tragerea la sorți a tabloului principal al marelui turneu de la Paris, alături de Rafael Nadal, campionul de anul trecut în competiția masculină.

Simona Halep (27 de ani, locul 3 WTA) va deschide întrecerea feminină de la Roland Garros 2019 împotriva australiencei Ajla Tomljanovic, din Australia. Adversara Simonei are 26 de ani și ocupă locul 47 în lume. Halep a câștigat singura confruntare directă cu jucătoarea originară din Croația, anul trecut, la Cincinnati, scor 4-6, 6-3, 6-3.

Dacă va trece și de această dată de Tomljanovic, Simona va juca împotriva câștigătoarei partidei dintre franțuzoaica Chloe Paquet, beneficiară a unui wild-card, și poloneza Magda Linette.

Mihaela Buzărnescu (30 WTA) va încrucișa racheta în prima rundă la Roland Garros 2019 cu rusoaica Ekaterina Alexandrova, jucătoare aflată pe locul 60 în lume.

Sorana Cîrstea (93 WTA) are un debut de foc la Roland Garros. Sfertfinalista din urmă cu un deceniu pe zgura pariziană o va întâlni pe cehoaica Petra Kvitova, a șasea jucătoare a lumii în acest moment.

Irina Begu, ajunsă pe poziția 118 în ierarhia mondială, are un debut mult mai lejer, împotriva chinezoaice Lin Zhu (104 WTA).

Meciurile de pe tabloul principal la Roland Garros 2019 debutează luni.

În competiția masculină de simplu, România e reprezentată doar de Marius Copil. Arădeanul îl va întâlni pe favoritul local, francezul Benoit Paire.