Roland Garros 2018: Simona Halep a răpus-o pe Taylor Townsend. Succes splendid pentru liderul mondial

Simona Halep a învins-o clar pe americanca Taylor Townsend, scor 6-3, 6-1, într-un meci din turul doi la turneul de Grand Slam de la Roland Garros 2018. Mai jos găsiți cronica unei partide superbe făcute de campioana din România pe zgura de la Paris.

Roland Garros 2018: Simona Halep – Taylor Townsend. După victoria cu emoții de ieri, în fața unei alte americance, Alison Riske, Simona Halep, liderul clasamentului WTA, a făcut spectacol pe arena centrală de la Roland Garros. Taylor Townsend (22 de ani) a reușit câteva lovituri spectaculoase, însă n-a reușit să îi facă față româncei.

”Sunt foarte fericită că am reușit să închid acest meci în două seturi, în fața unei adversare foarte talentate”, a spus Simona Halep după victoria de astăzi.

În turul trei la Roland Garros 2018, Simona Halep se va duela cu nemțoaica Andrea Petkovic, care a învins-o în două seturi pe americanca Bethanie Mattek-Sands. Românca a câștigat șapte din ultimele opt dueluri cu sportiva din Germania.

RG 2018: Simona Halep – Taylor Townsend 6-3, 6-1

1-0! Soarele strălucește deasupra arenei Philippe Chatrier, iar Simona Halep are un început perfect de meci, reușind un imediat să câștige pe serviciul adversarei sale, care nu are în palmares niciun titlu WTA. Serviciul puternic al americancei nu a deranjat-o prea mult pe jucătoarea din România, care a găsit lovituri inspirate în primul game al duelului din turul doi la Roland Garros 2018.

2-0! Simona pare să continue evoluția bună din finalul meciului cu Alison Riske, când a pierdut doar două game-uri în ultimele două seturi. Liderul Mondial lovește mingea cu multă îndrăzneală, aleargă mult, dar eficient în defensivă și atacă, de multe ori, imparabil.

3-0! Americanca Townsend a condus cu 40-0 în acest game, însă Simona a izbutit să câștige următoarele cinci puncte și să se desprindă la 3-0. Diferența de valoare dintre cele două jucătoare este evidentă. Când românca reușește să returneze puternicul serviciu al americancei, o face lung, în picioarele lui Townsend, punând-o în mare dificultate pe masiva sa adversară.

4-0! Recitalul Simonei pe zgura pariziană continuă cu un nou game câștigat ușor pe propriul serviciu. Un mare plus în acest meci pentru româncă este jocul la fileu. Halep a câștigat toate punctele când a făcut pași înainte, în timp ce Townsend a fost prinsă mai mereu pe picior greșit.

4-1! Primul game câștigat de Townsend, care a servit impecabil de această dată. Townsend, care a primit un wild-card din partea organizatorilor Roland Garros 2018, este o jucătoare de forță, având 77 de kilograme la o înălțime de un metru și 70 de centimetri. De cealaltă parte, Simona Halep cântărește doar 60 de kilograme și este mai scundă cu doar doi centimetri față de adversara sa de astăzi.

5-1! Simona controlează cu autoritate schimburile lungi, din spatele liniei de fund, iar americanca nu găsește soluții la jocul tactic al româncei, care, după 20 de minute de joc este la un game distanță de adjudecarea primului set.

5-2! Simona Halep a avut trei mingi de set, însă americanca Taylor Townsend le-a anulat cu ajutorul serviciului. Jucătoarea din SUA folosește cu destul de mult succes serviciul cu ”kick” și o obligă pe Simona să servească pentru primul set.

5-3! Break, Townsend! Iată o surpriză. Americanca lovește tot mai bine, în timp ce românca a greșit de trei ori cu forehand-ul în acest game. Primul set, care părea doar o formalitate pentru Halep în urmă cu câteva minute, se complică.

6-3! Simona Halep câștigă cu stil cea de-a cincea minge de set pe care și-a creat-o în acest meci. Statisticile primei manșe sunt încurajatoare pentru româncă: 71% puncte câștigate cu primul serviciu, 11 lovituri câștigătoare și 4 break-uri reușite.

Roland Garros 2018: Simona Halep – Taylor Townsend

6-3, 1-0! Simona nu slăbește ritmul și începe cu dreptul și manșa secundă. Townsend, cu toate că este o jucătoare capabilă să producă atât lovituri puternice, cât și de finețe, nu pare să fie pe măsura româncei.

6-3, 1-1! Americanca nu se lasă și egalează imediat situația pe tabela de marcaj. Serviciul și câteva combinații tactice inspirate o țin în meci pe Townsend.

6-3, 2-1! Halep este peste tot pe teren, lovește din alergare, lovește cu putere. Românca scurtează punctele și pune totul în loviturile sale. Jucătoarea din SUA, care suferă la capitolul mobilitate, poate doar să privească urmele lăsate pe zgură de mingile trimise de Simona.

6-3, 3-1! Românca se impune în cel mai intens disputat game al meciului. Ambele jucătoare au produs lovituri spectaculoase, însă Simona Halep a fost jucătoarea cu capul mai limpede și a reușit primul break al acestui set.

6-3, 4-1! Încă un game scurt câștigat de româncă.

6-3, 5-1! Simona Halep e de neoprit! Încă un break, iar orice speranță pe care o mai avea americanca Taylor Townsend s-a risipit odată cu pierderea acestui game. Românca va servi pentru meci.

6-3, 6-1! Simona Halep se califică en fanfare în turul trei la Roland Garros 2018, cu un game alb.

Tot azi, la Roland Garros 2018, se luptă pentru un loc în runda a treia și Ana Bogdan, care pornește cu a doua șansă în fața fostului lider mondial Angelique Kerber (Germania, cap de serie 12), și Irina Begu. Bucureșteanca aflată pe poziția 40 în ierarhia mondială se va duela cu Shuai Zhang, din China, locul 27 WTA.