Roland Garros 2017. Ce spune antrenorul Serenei Williams despre Simona Halep

Antrenorul Serenei Williams a vorbit despre șansa pe care o are Simona Halep de a câștiga primul ei titlu de Mare Șlem chiar acum, pe zgura de la Roland Garros.

”Simona are un antrenor foarte bun în persoana lui Darren Cahill și sunt sigur că cei doi știu ce au de făcut mai bine decât oricine altcineva. La ora asta, joacă foarte bine și în mod categoric are potențial pentru a câstiga un Grand Slam. Să sperăm că se va întâmpla în curand. Mai ales în această perioadă, când Serena lipsește”, a spus Patrick Mouratoglou într-un interviu acordat publicației de specialitate treizecizero.ro.

”Trebuie să spunem că Simona Halep, este, dintre toate pretendentele, favorita. Deși ea încearcă să ne spună că nu-i adevărat, pentru că presiunea e mare. O înțeleg, e un turneu deschis, dar ea este favorita. Este adevărat că nu este favorită atât de categoric cum este Nadal la băieți, dar este favorită mai multe motive: joacă bine pe zgură, are o perioadă bună acum și a mai făcut o finală aici.

Pentru toți jucătorii care au o șansă să câștige, este crucial cum vor face față presiunii. Cred că mai ales pentru Simona va fi dificil. Este dificil pentru toată lumea, bineînțeles. Dar pentru ea mai cu seamă, pentru că se gândește: ”Pot să câștig primul meu Slam, am șanse mari, toată lumea tenisului se așteaptă ca eu să câștig pentru că sunt bună pe zgură, joc bine acum, am mai făcut finală aici etc”, și din acest motiv simte multă presiune, care este dificil de gestionat. Felul cum va face față va avea un impact decisiv asupra rezultatului final”, a completat antrenorul francez cu origini elene, care o pregătește din 2012 pe Serena.

Mouratoglou a precizat că sunt mare șanse ca Serena Williams să se întoarcă în circuit după ce va da naștere bebelușului. Sportiva este însărcinată în luna a cincea, dar merge deseori pe terenul de tenis, pentru a ”nu își pierde îndemânarea”, potrivit spuselor lui Mouratoglou. Francezul a spus că i-a promis Serenei că nu va antrena pe nimeni altcineva până la reîntoarcerea ei în circuit.

În privința turneului masculin, antrenorul crede că mare favorit este Rafael Nadal. Absența lui Roger Federer (care a luat decizia de a renunța la întreg sezonul pe zgură) și forma slabă a lui Novak Djokovici și a lui Andy Murray îi fac pe Nadal să aibă șanse uriașe la al 10-lea său trofeu suprem pe zgura pariziană.

Roland Garros 2017 a început duminică, 28 mai, și se va încheia tot duminică, 11 iunie.

Simona Halep o va înfrunta pe Jana Cepelova (Slovacia) în runda inaugurală a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului. Cepelova (23 ani, 88 WTA) a învins-o pe Simona în 2015, în primul tur la Wimbledon, cu 5-7, 6-4, 6-3. Halep (25 ani) câștigase primul duel, în 2014, la US Open, cu 6-2, 6-1, în turul secund.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.