Roger Federer a câștigat titlul cu numărul 100 din carieră

Elvețianul Roger Federer (37 de ani) a cucerit, la Dubai, titlul ATP cu numărul 100 din extraordinara sa carieră.

Federer l-a învins în finala de la Dubai pe grecul Stefanos Tsitsipas, cu scorul de 6-4, 6-4. Este al optulea titlu la Dubai pentru elvețian, care și-a luat și revanșa în fața grecului, după înfrângerea surprinzătoare suferită în fața acestuia la Australian Open, în startul sezonului.

Roger Federer este al doilea jucător din era Open care ajunge la 100 de titluri, după americanul Jimmy Connors, care s-a oprit la cota 109.

Pe locul trei în topul titlurilor cucerite în tenisul mondial este cehul Ivan Lendl, cu 94, în timp ce locul 4 e ocupat de spaniolul Rafael Nadal, cu 80, iar pe locul 5 – John McEnroe, cu 77 de titluri ATP.

”E minunat că am câștigat titlul cu numărul opt aici și titlul 100 din carieră. N-am avut chiar un parcurs ușor până la această finală cu Stefanos și îmi dau seama că și pentru el a fost destul de greu să schimbe continentele, să schimbe fusul orar, săptămâna trecută în Europa, săptămâna asta în Orientul Mijlociu”, a declarat extraordinarul jucător de tenis din Elveția.

Federer are în palmares 20 de titluri de Grand Slam, 6 succese la Turneul Campionilor, 27 de titluri de Masters, 22 în circuitul World Tour 500 și 25 în World Tour 250.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.