Robotul creat de mai mulți liceeni români a câștigat un concurs în Canada

Așa arată un robot realizat de echipa de liceeni români AutoVortex (Foto: LynxTV)
Așa arată un robot realizat de echipa de liceeni români AutoVortex (Foto: LynxTV)

O echipă formată din liceeni și un profesor au reușit să câștige medalia de aur la o importantă competiție de robotică din lume, în Canada.

Tinerii liceeni din România, sub îndrumarea unui profesor de la ASE, au primit aprecierea unanimă la „First Tech Challenge” BC Championship din Victoria, Canada.

La această competiție sunt acceptate echipe de la orice liceu din lume, singura cerință fiind ca roboții să fie construiți după o anumită temă. Robotul construit de elevi în ultimele cinci luni, botezat ”Pablo”, a reușit să câștige competiția, fiind un extrem de eficient ”jucător de baschet”.

Au  câștigat numeroase concursuri pe plan internațional, potrivit Știrile TVR.

Ducu Andrei, Edi Diaconescu, Rares Badici – elevi la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Diana Zlotea, elevă la Școala Americană Internațională, Ion Rareș, elev la Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Andrei Preda, elev în clasa VIII-A la Școala Generală 198, București, sunt printre elevii pasionați de robotică din echipa AutoVortex.

Au câștigat numeroase concursuri pe plan internațional, din Coreea de Sud până în Germania.

Invenția tinerilor liceeni din Voluntari va merge și la Campionatele Mondiale din St. Louis și Houston, în Statele Unite ale Americii, la sfârșitul lunii aprilie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.