Rivalii pe care Triada Samsung Galaxy S10 trebuie să-i înfrunte în perioada următoare

Samsung Galaxy S10. Foto: Samsung

Samsung a ținut capetele de afiș la începutul acestui an, prin anunțarea noilor vârfuri de gamă. Sub numele Samsung Galaxy S10, acestea vor avea sarcina dificilă de a convinge cât mai mulți utilizatori că merită să-și cheltuiască banii cu produsele coreenilor.

Cei care sunt deja fani pot fi considerați deja convinși, însă concurența Samsung a acaparat o importantă cotă de piață, iar coreenii au toată intenția de a o recupera.

Cel mai popular dintre cele trei modele pare a fi Samsung Galaxy S10. Cu un ecran AMOLED superb, de 6.1”, un sistem de camere principale cu trei distanțe focale (12mm, 26mm și 52mm), procesor de ultimă generație și cel puțin 128 GB de stocare, Samsung Galaxy S10 tinde să justifice cei $900 pe care coreenii îl cer fiecărui client. Samsung a ordonat interfața pe care o oferă utilizatorilor, iar review-urile sunt favorabile. One UI pare să rezolve eterna problemă a unui TouchWiz care afecta performanțele și care nu arăta prea grozav.

Conform testelor pe care cel mai probabil le-ai citit și le-ai vizionat deja, Samsung Galaxy S10 este o alegere bună, în oricare dintre cele trei variante ale sale. Însă provocările abia încep pentru coreeni, pentru că piața este plină de competitori gata să-ți demonstreze că sunt mai buni pentru tine.

Triada iPhone

În toamna anului trecut, Apple a anunțat trei noi telefoane: iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR. Aceste trei modele par a fi modelul pe care Samsung l-a urmărit în crearea Galaxy S10, Galaxy S10 Plus și Galaxy S10e.

Dacă dimensiunea ecranelor Samsung crește în funcție de prețul practicat ($750, $900, $1000), Apple a procedat altfel. Cel mai accesibil dintre cele trei telefoane este iPhone XR, un smartphone cu un ecran LED de 6.1”, o cameră principală cu un singur senzor, ultra rapidul procesor A12 și cea mai mare autonomie pe care Apple a oferit-o unui smartphone. Ecranul nu impresionează, însă Apple plusează cu sistemul de operare iOS și excelenta selecție a aplicațiilor. Nici culorile nu sunt rele.

iPhone XS concurează direct cu Samsung Galaxy S10, însă are un ecran OLED de dimensiuni mai mici (5.8”, față de 6.1”). La o simplă privire peste lista de specificații, Samsung tinde să ofere mai mult, pentru $100 mai puțin. 3 camere principale în loc de două, un ecran mai mare, mai multe opțiuni de stocare, mai mult RAM, mai multe moduri de autentificare și încărcare wireless reversibilă. Prin lansarea One UI, Samsung arată că este capabil de a desena o interfață care să rivalizeze cu cea oferită de iPhone

Nu în ultimul rând, iPhone XS Max aduce un ecran mai mare, de 6.5” și o baterie ceva mai mare, dar care nu poate rivaliza cu mult mai accesibilul iPhone XR. În schimb, Samsung Galaxy S10+ păstrează aceleași 3 camere și adaugă un senzor de profunzime pentru cea frontală. Cu alte cuvinte, fanii Samsung simt că un upgrade la un smartphone mai scump le aduce, totuși, ceva în plus.

Huawei

Huawei a devenit rapid unul dintre cei mai mari producători de telefoane mobile, iar vârfurile de gamă lansate în ultimii ani justifică acest lucru. Modele precum Huawei P20, P20 Lite și Huawei Mate 20 și Mate 20 Pro acoperă foarte bine orice necesitate a fanilor săi.

Misiunea Samsung va deveni și mai dificilă în momentul în care Huawei va lansa familia de modele P30. Deja știm că evenimentul va avea loc pe 26 martie, iar primele scăpări au început să-și facă loc pe site-urile de profil.

OnePlus

Sub sloganul „Never Settle” (o traducere aproximativă „Nu fi mulțumit niciodată”), OnePlus a adoptat modelul lansării unui singur model per semestru. Cel mai recent model, 6T, a fost lansat în luna noiembrie. Dincolo de specificațiile care ar mulțumi fiecare fan al tehnologiei, OnePlus impresionează prin prețul pe care îl practică. Solicitând aproximativ €550, OnePlus argumentează foarte clar că nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a avea un smartphone bun.

Apple, Samsung și OnePlus sunt principalii competitori din piața vestică, însă Asia prezintă o provocare și mai mare, acolo unde brandurile chinezești sunt extrem de apreciate. Cât de bine crezi că se va vinde triada Samsung Galaxy S10?

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.