Riscul unei lovituri de stat împotriva lui Putin crește cu fiecare săptămână de război în Ucraina

vladimir putin
Sursa: Captură YouTube (The Guardian)

Riscul unei lovituri de stat dată de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) împotriva președintelui Vladimir Putin crește cu fiecare săptămână de conflict în Ucraina, a declarat o sursă anonimă din serviciul rus de informații, relatează „The Guardian”.

Sursa susține că atmosfera din serviciile de securitate este una de „haos și de nemulțumire”.

Aceste informații i-au fost transmise lui Vladimir Osechkin, un activist rus aflat în exil, fondator al grupului pentru drepturile omului Gulagu.net.

Osechkin a declarat pentru „The Times” că riscul pe care și l-a asumat agentul respectiv când a decis să vorbească este un indicator pentru nemulțumirea și furia crescândă orientată împotriva lui Putin ca urmare a faptului că sancțiunile occidentale i-au afectat și pe cei din serviciile de securitate.

Osechkin a mai spus că ofițerii din FSB nu mai pot să meargă în vacanțe la vilele lor din Italia și să își ducă copiii la Disneyland Paris.

„Timp de 20 de ani Putin a creat stabilitate în Rusia. Ofițerii de securitate, polițiștii, procurorii – toți oamenii din sistem au putut să ducă vieți bune. Însă acum totul s-a dus. Ei recunosc faptul că acest război este o catastrofă pentru economie, pentru umanitate. Nu vor să se întoarcă în Uniunea Sovietică. Posibilitatea unei revolte a celor din serviciile de securitate crește cu fiecare săptămână, cu fiecare lună de război”, a explicat Osechkin.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.