Rezultatele analizei antropologice. Cui aparțin oasele arse din curtea lui Dincă

gheorghe dincă criminal caracal

Oasele arse găsite în curtea lui Gheorghe Dincă aparțin unei fete cu o vârstă cuprinsă între 12 și 17 ani, anunță postul de televiziune Digi24, care citează surse din interiorul Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici”.

Potrivit sursei citate, nu se cunoaște vechimea oaselor.

De asemenea, oasele aparțin unei fete mici de statură, mai arată Digi24.

Informația legată de proveniența oaselor este confirmată de surse citate de site-ul de știri g4media.ro.

Surse judiciare au precizat pentru G4Media că luni speră să vină și rezultatele privind ADN-ul dinților.

Gheorghe Dincă a fost audiat de anchetatori în noaptea de joi spre vineri și și-a menținut declarațiile inițiale, potrivit cărora el le-a omorât pe Alexandra și Luiza.

Miercuri, 31 iulie, Felix Bănilă, procurorul-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), a declarat că, în mod cert, Alexandra a fost la locuința lui Gheorghe Dincă: „S-a obținut în mod cert prezența cel puțin a victimei de 15 ani atât în mașina inculpatului, cât și în casa acestuia”. Probele ADN arată că fata a fost atât în locuința inculpatului, cât și în mașina sa (nu este vorba însă de testarea oaselor arse).

Anterior, adjuncta sa de la DIICOT a declarat că în curtea suspectului s-au descoperit bijuterii ale Alexandrei (inele, lănțișoare).

Legat de informația apărută în presă conform căreia Alexandra nu ar fi putut să fie arsă într-un butoi, Felix Bănilă a spus că butoiul respectiv nu este „un butoi în adevăratul sens al cuvântului”: „E o sobă, un arzător improvizat. E un suport metalic confecționat cel mai probabil de inculpat pentru a arde diverse obiecte sau resturi. Partea inferioară nu are fund și focul se pune dedesubt. El funcționează ca un arzător, ca o sobă improvizată”.

Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației

Ecaterina Andronescu: „Eu am învăţat acasă să nu mă urc în nicio maşină străină”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.