Rezultate rușinoase pentru AUR în Republica Moldova

Dorin Chirtoacă, reprezentant al AUR în Republica Moldova FOTO: Facebook
Dorin Chirtoacă, reprezentant al AUR în Republica Moldova FOTO: Facebook

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a participat și la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Criticați de mulți analiști și politicieni din România pentru faptul că ar putea încurca planurile Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) al Maiei Sandu segmentând alegătorii, în favoarea comuniștilor și socialiștilor conduși de Igor Dodon și Vladimir Voronin, politicienii AUR nu au reușit să obțină decât 0,49% din voturile cetățenilor moldoveni.

Mai mult PAS a câștigat aproape 53% din voturi și va avea majoritatea absolută în Parlamentul Republicii Moldova.

AUR a primit doar 7.210 voturi. Un aspru critic al AUR și al implicării sale în alegerile de peste Prut, președintele PNL Iași și reprezentantul special al al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei transmite că alegerile din Republica Moldova au reprezentat o victoria covârşitoare a rațiunii, toleranței, respectului și demnității împotriva xenofobiei, urii și extremismului promovate de către AUR.

„Victoria covârşitoare a Maiei Sandu este și victoria toleranței, respectului și demnității împotriva xenofobiei, urii și extremismului promovate de către AUR, un partid de factură legionară și antisemită, cu discursuri extremiste si populiste.

Mulțumim cetățenilor moldoveni pentru ca nu au dat curs mirajului mincinos al AUR, formațiune care a fost marginalizată în Parlamentul din București, iar acest lucru s-a dovedit a fi și un câștig pentru Republica Moldova”, transmite deputatul, într-un comunicat de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.