Rezultate finale BAC 2017. S-au afișat notele de la contestații pe edu.ro

rezultate finale bac 2017 contestații edu.ro
Sursa: edu.ro

Ministerul Educației Naționale a publicat astăzi pe siteul bacalaureat.edu.ro rezultatele finale, după contestații, de la examenul de Bacalaureat 2017.

Cei interesați pot căuta notele unui elev după numele acestuia, pe siteul bacalaureat.edu.ro. De asemenea, pe siteul edu.ro pot fi văzute notele dintr-un anumit județ sau dintr-un anumit liceu, iar elevii pot fi ordonați alfabetic sau după medie.

Înainte de rezolvarea contestațiilor, rata de promovare de la examenul de BAC 2017 era de 71,4%. Acum, ea a crescut la 72,9%.

126 de elevi din România au reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an (înainte de rezolvarea contestațiilor, doar 97 de elevi obținuseră media 10).

Notele de la BAC s-au afișat pe 5 iulie, iar în cursul aceleiași zile elevii au putut depune contestații. Notele afișate astăzi, 10 iulie, sunt definitive.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

– susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
– susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
– obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat, au obţinut media 10, primesc diplomă de merit.

În acest an, pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.