Rezultate Evaluare Națională 2018 Titu. Notele afișate pe Edu.ro

rezultate evaluare națională 2018 titu
Foto: Claudiu777 / Wikimedia Commons

Rezultate Evaluare Națională 2018 Titu. Elevii care au terminat clasa a VIII-a și care au susținut săptămâna trecută probele din cadrul Evaluării Naționale află astăzi ce note au luat și ce șanse au să intre la liceele la care visează.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2018 sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00, după cum a anunțat Ministerul Educației Naționale.

Peste 150.000 de elevi s-au înscris pentru a susține Evaluarea Națională.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Titu – Depunerea contestațiilor

Elevii care nu sunt mulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională 2018 pot depune contestații astăzi, 19 iunie, de la ora 14.00 până la ora 19.00.

Nota pe care o pot obține la contestație poate fi mai mică decât nota inițială. Cei care depun contestații au obligația să completeze și să semneze o declarație prin care arată că au luat la cunoștință acest fapt.

Rezultatele finale, de după contestații, se afișează pe 23 iunie, sâmbătă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Titu – Cum se corectează lucrările

În procesul de rezolvare a contestațiilor, după ce evaluarea făcută de cei doi profesori evaluatori a fost finalizată și validată, dacă diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori. Nota nu se rotunjește. Nota rezultată este înregistrată în catalogul Evaluării Naționale.

Dar dacă diferența dintre notele date de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori. După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată din cele 4 note, după ce cele două note / valori extreme au fost eliminate, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Media obținută reprezintă nota finală la acea probă și este trecută în catalogul Evaluării Naționale.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Titu – Soluționarea contestațiilor

În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după terminarea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. Dacă este constatată o diferență mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, lucrarea este transmisă spre reevaluare altor doi profesori evaluatori.

Nota finală, obținută în urma reevaluării în etapa de soluționare a contestației, e calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note / valori extreme, ca media aritmetică, cu zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Această notă e definitivă. Ea reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Titu – Cum se face vizualizarea lucrării

Candidatul major sau părinții / reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene de organizare a Evaluării Naționale vizualizarea lucrării propriului copil după afișarea rezultatelor finale, așadar după etapa de soluționare a contestațiilor.

Candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte / reprezentant legal la vizualizarea lucrării. Solicitarea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea sau la modificarea notei acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Titu – Urmează admiterea la liceu

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (care are o pondere de 20%).

În funcție de medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.