Rezultate Evaluare Națională 2018 Târgoviște. Notele de pe Edu.ro

rezultate evaluare națională 2018 târgoviște
Foto: scoalacoresi.ro

Rezultate Evaluare Națională 2018 Târgoviște. Elevii care au terminat clasa a VIII-a și au susținut săptămâna trecută probele de la Evaluarea Națională află astăzi ce note au luat și ce șanse au să intre la liceele la care doresc.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2018 sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00.

Peste 150.000 de absolvenți de clasa a VIII-a s-au înscris în anul 2018 pentru a susține Evaluarea Națională, a anunțat Ministerul Educației Naționale.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Târgoviște – Informații utile despre contestații

Elevii din Târgoviște care sunt nemulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională pot depune contestații doar astăzi, 19 iunie, de la ora 14.00 până la ora 19.00.

Este important de știut că nota pe care o pot obține la contestație poate fi mai mică decât nota inițială. Cei care depun contestații au obligația să completeze și să semneze o declarație-tip prin care arată că au înțeles acest lucru.

Rezultatele finale, de după contestații, se vor afișa sâmbătă, 23 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Târgoviște – Vrei să faci contestație? Ce trebuie să știi:

În procesul de rezolvare a contestațiilor, după ce evaluarea făcută de cei doi profesori evaluatori a fost terminată și validată, dacă diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 1 punct, atunci este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori. Nota nu se rotunjește, iar nota rezultată e înregistrată în catalogul Evaluării Naționale.

Însă, în cazul în care diferența dintre notele date de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori. După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată din cele 4 note, după ce cele două note / valori extreme au fost eliminate, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Media obținută reprezintă nota finală la acea probă și e înregistrată în catalogul Evaluării Naționale.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Târgoviște – Cum se poate ajunge la a treia etapă de corectare

În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. Dacă este constatată o diferență mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, lucrarea este transmisă spre reevaluare altor doi profesori evaluatori.

Nota finală, obținută în urma reevaluării în etapa de soluționare a contestației, e calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note / valori extreme, ca media aritmetică, cu zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Această notă e definitivă. Ea reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Târgoviște – Vizualizarea lucrării

Candidatul major sau părinții / reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene de organizare a Evaluării Naționale vizualizarea lucrării propriului copil după afișarea rezultatelor finale, deci numai după etapa de soluționare a contestațiilor.

Candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte / reprezentant legal la vizualizarea lucrării.

Solicitarea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea sau la modificarea notei acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Târgoviște – Ce subiecte au picat la română

Luni, 11 iunie, elevii au susținut prima probă de la Evaluarea Națională 2018, cea la Limba și literatura română. La primul subiect, elevii au primit un fragment din textul „Inocenţii”, scris de Ioana Pârvulescu. Pornind de la acest text, ei au avut de rezolvat mai multe cerinţe. Una dintre cerințe le-a solicitat să redacteze o compunere de minimum 150 de semne în care să demonstreze că textul dat aparține genului epic.

La cel de-al doilea subiect, elevii au primit un fragment din textul „Transilvania în goana trenului”, scris de Adina Brânciulescu, care a apărut în revista National Geographic Traveler. Elevii au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o cetate.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Târgoviște – Ce subiecte au picat la matematică

Evaluarea Națională a continuat miercuri, 13 iunie, cu proba la Matematică. La primul subiect, candidații au avut de rezolvat exerciții de aritmetică, exerciții cu mulțimi și exerciții de geometrie cu un trapez și cu un paralelipiped dreptunghic. La subiectul al doilea au primit exerciții de geometrie, de aritmetică și cu funcții.

La cel de-al treilea subiect au avut de rezolvat probleme de geometrie cu un triunghi echilateral, cu un triunghi isoscel și cu o piramidă triunghiulară regulată.

Joi, în data de 14 iunie, elevii aparținând minorităților naționale au dat examen la limba maternă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Târgoviște – Cum se face media de admitere la liceu

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (care are o pondere de 20%). În funcție de această medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.