Rezultate Evaluare Națională 2018 Otopeni. Notele de pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2018 otopeni
Foto: Pixapopz / pixabay.com

Rezultate Evaluare Națională 2018 Otopeni. Elevii de clasa a VIII-a care săptămâna trecută au susținut examenele din cadrul Evaluării Naționale află astăzi ce note au obținut.

Rezultatele de la Evaluarea Națională sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00.

Peste 150.000 de elevi s-au înscris în acest an pentru a susține probele de la Evaluarea Națională 2018.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Otopeni – Ce trebuie să știți dacă vreți să depuneți contestație

Elevii nemulțumiți de felul în care au fost notate lucrările lor pot depune contestațiile numai azi, 19 iunie, în intervalul 14.00 – 19.00.

Nota pe care un elev o poate obține în urma contestației poate fi mai mare, dar și mai mică decât nota inițială. Cei care depun contestații trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip prin vor arăta că au luat la cunoștință acest fapt.

Rezultatele finale, de după contestații, se afișează pe 23 iunie, sâmbătă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Otopeni – Procedura de rezolvare a contestațiilor, explicată

1. În cadrul etapei de rezolvare a contestațiilor, după terminarera evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială.

2. Dacă s-a ajuns la o diferență mai mare de 1,5 puncte, în minus sau în plus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestație, lucrarea este transmisă spre reevaluare altor doi profesori evaluatori.

3. Nota finală, obținută în urma reevaluării în etapa de rezolvare a contestației, este calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note / valori extreme, ca medie aritmetică, cu zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

4. Nota astfel obținută este definitivă, și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Otopeni – Subiectele de la română

Luni, 11 iunie, elevii din Ilfov au susținut prima probă de la Evaluarea Națională, cea la Limba și literatura română. La primul subiect, ei au primit un fragment din textul „Inocenţii”, scris de Ioana Pârvulescu. Pornind de la text, ei au avut de redactat o compunere de minimum 150 de semne în care să demonstreze că textul aparține genului epic.

La al doilea subiect au primit un fragment din textul „Transilvania în goana trenului”, scris de Adina Brânciulescu și publicat în revista National Geographic Traveler. Elevii au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare ce a avut loc într-o cetate.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Otopeni – Subiectele de la matematică

Evaluarea Națională a continuat miercuri, 13 iunie, cu proba la Matematică.

1. La primul subiect, candidații au avut de rezolvat exerciții cu mulțimi, exerciții de geometrie cu un trapez și cu un paralelipiped dreptunghi și exerciții de aritmetică.

2. La subiectul al doilea au primit exerciții de geometrie, de aritmetică și cu funcții.

3. La cel de-al treilea au avut de rezolvat probleme de geometrie cu un triunghi echilateral, cu un triunghi isoscel și cu o piramidă triunghiulară regulată.

Joi, în data de 14 iunie, elevii aparținând minorităților naționale au dat examen la limba maternă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Otopeni – Cum se calculează media de admitere la liceu

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (care are o pondere de 20%).

În funcție de medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu.

Foto: Pixapopz / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.