Rezultate Evaluare Națională 2018 Mioveni. Notele în orașul automobilelor

rezultate evaluare națională 2018 mioveni
Foto: scoalageorgetoparceanu.ro

Rezultate Evaluare Națională 2018 Mioveni. Elevii care au terminat clasa a VIII-a află astăzi ce note au obținut la examenele din cadrul Evaluării Naționale.

Rezultatele de la Evaluarea Națională sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00, a anunțat Ministerul Educației Naționale.

Peste 150.000 de absolvenți de clasa a VIII-a s-au înscris în acest an pentru a susține Evaluarea Națională.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Mioveni – Depunerea contestațiilor

Elevii nemulțumiți de notele primite pot depune contestații doar marți, 19 iunie, în iintervalul orar 14.00 – 19.00.

Nota pe care un elev o poate obține în urma contestației poate fi mai mare, dar și mai mică decât nota inițială. Cei care depun contestații trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip prin arată că au luat la cunoștință acest lucru.

Rezultatele finale, de după contestații, se afișează pe 23 iunie, sâmbătă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Mioveni – Recorectarea lucrărilor

În cadrul etapei de finalizare a contestațiilor, după finalizarea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. Dacă se constată o diferență mai mare de 1,5 puncte, în minus sau în plus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestație, lucrarea este transmisă spre reevaluare altor doi profesori evaluatori.

Nota finală, obținută în urma reevaluării în etapa de soluționare a contestației, este calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note / valori extreme, ca medie aritmetică, cu zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Nota rezultată e definitivă. Ea reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Mioveni – Subiectele de la Limba Română

Evaluarea Națională a început luni, 11 iunie, când elevii de clasa a VIII-a au dat examen la Limba și literatura română.

La primul subiect ei au primit un fragment din textul „Inocenţii”, de Ioana Pârvulescu. Pornind de la text, ei au avut de redactat o compunere de minimum 150 de semne în care să demonstreze că textul aparține genului epic.

La al doilea subiect au primit un fragment din textul „Transilvania în goana trenului”, apărut în revista National Geographic Traveler și scris de Adina Brânciulescu. Elevii au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare ce a avut loc într-o cetate.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Mioveni – Subiectele de la Matematică

Evaluarea Națională a continuat miercuri, 13 iunie, când elevii au susținut proba de Matematică.

La primul subiect, cei mici au avut de rezolvat exerciții de aritmetică, exerciții cu mulțimi și exerciții de geometrie cu un trapez și cu un paralelipiped dreptunghi. La subiectul al doilea, candidații au primit exerciții de geometrie, de aritmetică și cu funcții.

La subiectul al treilea copiii au avut de rezolvat probleme de geometrie cu un triunghi echilateral, cu un triunghi isoscel și cu o piramidă triunghiulară regulată.

Joi, în data de 14 iunie, elevii minorităților naționale au dat examen la limba maternă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Mioveni – Urmează admiterea la liceu

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (care are o pondere de 20%).

În funcție de medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.