Rezultate Evaluare Națională 2018 Medgidia. Note afișate pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2018 medgidia
Sursa: proiectcomenius.wikispaces.com

Rezultate Evaluare Națională 2018 Medgidia. Elevii de clasa a VIII-a din Medgidia care au susținut săptămâna trecută probele de la Evaluarea Națională 2018 află astăzi ce note au obținut.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2018 sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00, de către Ministerul Educației Naționale.

Elevii care sunt nemulțumiți de notele pe care le-au primit pot depune contestații tot marți, 19 iunie, în intervalul 14.00 – 19.00. Rezultatele definitive vor fi afișate pe 23 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Medgidia – Când pot depune contestații elevii din Medgidia

E important de știut că nota obținută la contestație poate fi mai mică sau mai mare decât nota inițială. Candidații care depun contestații trebuie și să completeze și să semneze o declarație-tip în care se menționează că au luat la cunoștință de acest fapt.

În procesul de rezolvare a contestațiilor, după validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire.

Nota obținută astfel este trecută în catalogul Evaluării Naționale.

În cazul în care diferența dintre notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de un punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori. După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note / valori extreme, ca media aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Media rezultată reprezintă nota finală și este trecută în catalogul Evaluării Naționale.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Medgidia – Se poate ajunge și la o a treia etapă de corectare

În cadrul etapei de rezolvare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. În situația în care se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarera inițială și cea de la contestații, lucrarea este transmisă spre reevaluare altor doi profesori evaluatori.

Nota finală, obținută în urma reevaluării în etapa de soluționare a contestației, este calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note / valori extreme, ca media aritmetică, cu zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Nota aceasta este definitivă, nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Medgidia – Cum își pot pot vedea lucrările elevii

Părinții sau reprezentanții legali ai candidatului minor ori candidatul major pot solicita comisiei județene sau a municipiului București de organizare a Evaluării Naționale vizualizarea lucrării propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale, după etapa de rezolvare a contestațiilor.

Candidatul minor trebuie să fie însoțit în mod obligatoriu la vizualizarea lucrării de un părinte / reprezentant legal.

Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea și / sau la modificarea notei acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Medgidia – Urmează repartizarea la liceu

Peste 150.000 de elevi s-au înscris pentru susținerea Evaluării Naționale în anul 2018. Examenul a debutat luni, 11 iunie, cu proba la Limba și literatura română. Miercuri, 13 iunie, elevii au susținut proba la Matematică, iar joi, 14 iunie, elevii aparținând minorităților naționale au dat examen la limba maternă.

Media generală obținută la Evaluarea Națională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Concret, media de admitere a absolvenților de gimnaziu la liceu se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (care are o pondere de 20%). În funcție de această medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.