Rezultate Evaluare Națională 2018 Măgurele. Ce note au luat elevii

rezultate evaluare națională 2018 măgurele
Foto: primariamagurele.ro

Rezultate Evaluare Națională 2018 Măgurele. Astăzi, elevii din Ilfov care au dat Evaluarea Națională săptămâna trecută află ce note au luat.

Ministerul Educației Naționale a anunțat că rezultatele de la Evaluarea Națională sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00.

Peste 150.000 de elevi s-au înscris în acest an pentru a susține probele de la Evaluarea Națională 2018.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Măgurele – Depunerea contestațiilor

Elevii nemulțumiți de notele primite pot depune contestațiile numai azi, 19 iunie, în intervalul orar 14.00 – 19.00.

Nota pe care un elev o poate obține în urma contestației poate fi mai mică sau mai mare decât nota inițială. Cei care depun contestații trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip prin vor arăta că au luat la cunoștință acest fapt.

Rezultatele finale, de după contestații, se afișează pe 23 iunie, sâmbătă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Măgurele – Care este procedura de rezolvare a contestațiilor:

1. În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după terminarera evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială.

2. Dacă se constată că s-a ajuns la o diferență mai mare de 1,5 puncte, în minus sau în plus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestație, lucrarea este transmisă spre reevaluare altor doi profesori evaluatori.

3. Nota finală, obținută în urma reevaluării în etapa de rezolvare a contestației, este calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note / valori extreme, ca medie aritmetică, cu zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

4. Nota astfel obținută este definitivă, și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Măgurele – Ce a picat română

Luni, 11 iunie, elevii din Ilfov au susținut prima probă de la Evaluarea Națională, cea la Limba și literatura română. La primul subiect, ei au primit un fragment din textul „Inocenţii”, de autoarea Ioana Pârvulescu. Pornind de la text, ei au avut de rezolvat mai multe cerinţe, inclusiv să redacteze o compunere de minimum 150 de semne în care să demonstreze că textul aparține genului epic.

La al doilea subiect au primit un fragment din textul „Transilvania în goana trenului”, scris de Adina Brânciulescu și publicat în revista National Geographic Traveler. Elevii au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare ce a avut loc într-o cetate.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Măgurele – Ce a picat la matematică

Evaluarea Națională a continuat miercuri, 13 iunie, cu proba la Matematică.

1. La primul subiect, candidații au avut de rezolvat exerciții cu mulțimi, exerciții de geometrie cu un trapez și cu un paralelipiped dreptunghi și exerciții de aritmetică.

2. La subiectul al doilea au primit exerciții de geometrie, de aritmetică și cu funcții.

3. La cel de-al treilea au avut de rezolvat probleme de geometrie cu un triunghi echilateral, cu un triunghi isoscel și cu o piramidă triunghiulară regulată.

Ultima probă a fost cea susținută de elevii aparținând minorităților naționale. Joi, în data de 14 iunie, ei au dat examen la limba maternă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Măgurele – Media de admitere la liceu

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (care are o pondere de 20%). Prin urmare, media obținută la Evaluarea Națională este mult mai importantă decât media generală din gimnaziu.

În funcție de medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.