Rezultate Evaluare Națională 2018 Comarnic. Ce note au luat prahovenii

rezultate evaluare națională 2018 comarnic
Foto: tjevans / pixabay.com

Rezultate Evaluare Națională 2018 Comarnic. Elevii prahoveni de clasa a VIII-a află azi ce note au obținut la examenele pe care le-au susținut săptămâna trecută în cadrul Evaluării Naționale și ce șanse au să intre la liceele la care visează.

Rezultatele de la Evaluarea Națională sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00.

Peste 150.000 de elevi s-au înscris în 2018 pentru a susține Evaluarea Națională.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Comarnic – Cum se desfășoară depunerea contestațiilor

Elevii care sunt nemulțumiți de modul în care au fost notați la Evaluarea Națională pot depune contestații numai marți, 19 iunie, în intervalul 14.00 – 19.00.

Nota pe care un elev o poate obține în urma contestației poate fi mai mare sau mai mică decât nota inițială. Cei care depun contestații trebuie să completeze și să semneze o declarație prin care arată că au înțeles acest fapt.

Rezultatele finale, de după contestații, se afișează pe 23 iunie, sâmbătă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Comarnic – Ce presupune recorectarea lucrărilor

1. În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după finalizarea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială.

2. În cazul în care se constată că s-a ajuns la o diferență mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestație, lucrarea este transmisă spre reevaluare altor doi evaluatori.

3. Nota finală, obținută în urma reevaluării în etapa de rezolvare a contestației, este calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note / valori extreme, ca medie aritmetică, cu zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

4. Nota rezultată e definitivă; ea reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Comarnic – Matematică

În data de 13 iunie, miercuri, elevii au dat examen de Matematică.

1. La primul subiect, ei au avut de rezolvat exerciții cu mulțimi, exerciții de aritmetică și exerciții de geometrie cu un trapez și cu un paralelipiped dreptunghi.

2. La al doilea subiect au primit exerciții de geometrie, de aritmetică și cu funcții.

3. La al treilea subiect au avut de rezolvat probleme de geometrie cu un triunghi echilateral, cu un triunghi isoscel și cu o piramidă triunghiulară regulată.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Comarnic – Limba și literatura română

Luni, 11 iunie, elevii de clasa a VIII-a au dat examen la Limba și literatura română.

1. La primul subiect de la proba de Română le-a picat un fragment din textul „Inocenţii”, de Ioana Pârvulescu. Pornind de la text, ei au avut de redactat o compunere de minimum 150 de semne în care să demonstreze că textul aparține genului epic.

2. La cel de-al doilea subiect au primit un fragment din textul „Transilvania în goana trenului”, apărut în revista National Geographic Traveler și scris de Adina Brânciulescu. Elevii au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare ce a avut loc într-o cetate.

Ultimul examen a fost cel susținut de elevii aparținând minorităților naționale. Joi, în data de 14 iunie, ei au dat examen la limba maternă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Comarnic – Cum se face admiterea la liceu

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor de gimnaziu, V-VIII, (care are o pondere de 20%).

În funcție de medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu.

Foto: tjevans / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.