Rezultate Evaluare Națională 2018 Câmpulung. Notele de pe Edu.ro

Foto: Facebook Scoala Gimnaziala ,, Oprea Iorgulescu " Campulung

Rezultate Evaluare Națională 2018 Câmpulung. Absolvenții de clasa a VIII-a află astăzi ce note au obținut la examenele din cadrul Evaluării Naționale.

Rezultatele de la Evaluarea Națională sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00.

Peste 150.000 de elevi care au terminat clasa a VIII-a s-au înscris în acest an pentru a susține Evaluarea Națională, a anunțat Ministerul Educației Naționale.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Câmpulung – Ce trebuie să știți despre contestații

Elevii care nu sunt mulțumiți de felul în care lucrările lor au fost notate pot depune contestații doar marți, 19 iunie, între orele 14.00 și 19.00.

Nota pe care un elev o poate obține în urma contestației poate fi mai mare, dar și mai mică decât nota inițială. Cei care depun contestații trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip prin vor arăta că au înțeles acest lucru.

Rezultatele finale, de după contestații, se afișează pe 23 iunie, sâmbătă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Câmpulung – Cum se recorectează lucrările

În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după finalizarea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. Dacă se ajunge la o diferență mai mare de 1,5 puncte, în minus sau în plus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestație, lucrarea este transmisă spre reevaluare altor doi profesori evaluatori.

Nota finală, obținută în urma reevaluării în etapa de soluționare a contestației, este calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note / valori extreme, ca medie aritmetică, cu zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Nota astfel obținută este definitivă, și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Câmpulung – Ce subiecte au picat la română

Evaluarea Națională a debutat luni, 11 iunie, când elevii au susținut proba la Limba și literatura română.

1. La primul subiect au primit un fragment din textul „Inocenţii”, scris de autoarea Ioana Pârvulescu. Pornind de la text, au avut de redactat o compunere de minimum 150 de semne în care să demonstreze că textul aparține genului epic.

2. La al doilea subiect au primit un fragment din textul „Transilvania în goana trenului”, apărut în revista National Geographic Traveler și scris de Adina Brânciulescu. Elevii au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare ce a avut loc într-o cetate.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Câmpulung – Ce subiecte au picat la matematică

Miercuri, 13 iunie, elevii au susținut a doua probă de la Evaluarea Națională, cea la Matematică.

1. La primul subiect, elevii au avut de rezolvat exerciții cu mulțimi, exerciții de geometrie cu un trapez și cu un paralelipiped dreptunghi și exerciții de aritmetică.

2. La subiectul al doilea, ei au primit exerciții de geometrie, de aritmetică și cu funcții.

3. La subiectul al treilea au avut de rezolvat probleme de geometrie cu un triunghi echilateral, cu un triunghi isoscel și cu o piramidă triunghiulară regulată.

Joi, în data de 14 iunie, elevii minorităților naționale au dat examen la limba maternă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Câmpulung – Vizualizarea lucrării

Candidatul major sau părinții / reprezentanții legali ai candidatului minor au dreptul de a vedea lucrarea de la Evaluarea Națională. Ei pot solicita comisiei județene Argeș de organizare a Evaluării Naționale vizualizarea lucrării propriului copil după afișarea rezultatelor finale.

Candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte sau de reprezentantul legal la vizualizarea lucrării. Cererea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea sau la modificarea notei acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Câmpulung – Media de admitere la liceu

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (care are o pondere de 20%).

În funcție de medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.