Rezultate Evaluare Națională 2018 Bragadiru. Se afișează notele

rezultate evaluare națională 2018 bragadiru
Foto: oradedesenbragadiru.wordpress.com

Rezultate Evaluare Națională 2018 Bragadiru. Elevii care au terminat clasa a VIII-a și au susținut săptămâna trecută probele de la Evaluarea Națională află azi ce note au obținut.

Rezultatele de la Evaluarea Națională sunt publicate marți, 19 iunie, pe siteul edu.ro, până în ora 12.00.

150.000 de elevi s-au înscris în 2018 pentru a susține probele de la Evaluarea Națională.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Bragadiru – Depunerea contestațiilor

Elevii care sunt nemulțumiți de nota primită la Evaluarea Națională pot depune contestații azi, 19 iunie, în intervalul orar 14.00 – 19.00.

Nota pe care un elev o poate obține în urma contestației poate fi mai mică sau mai mare decât nota inițială. Cei care depun contestații trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip prin vor arăta că au luat la cunoștință acest fapt.

Rezultatele finale, de după contestații, se afișează pe 23 iunie, sâmbătă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Bragadiru – Etapa de rezolvare a contestațiilor

În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după terminarea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. Dacă se constată că s-a ajuns la o diferență mai mare de 1,5 puncte, în minus sau în plus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestație, lucrarea este transmisă spre reevaluare altor doi profesori evaluatori.

Nota finală, obținută în urma reevaluării în etapa de rezolvare a contestației, este calculată din cele 4 note, după eliminarea celor două note / valori extreme, ca medie aritmetică, cu zecimale, fără rotunjire, a celor două note / valori centrale.

Nota astfel obținută este definitivă, și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Bragadiru – Subiectele de la română

Luni, 11 iunie, elevii au susținut prima probă de la Evaluarea Națională, cea la Limba și literatura română.

– La primul subiect, ei au primit un fragment din „Inocenţii”, text scris de autoarea Ioana Pârvulescu. Pornind de la text, ei au avut de rezolvat mai multe cerinţe, ca de exemplu să redacteze o compunere de minimum 150 de semne în care să demonstreze că textul aparține genului epic.

– La al doilea subiect, elevii au primit un fragment din textul „Transilvania în goana trenului”, scris de Adina Brânciulescu și care a fost publicat în revista National Geographic Traveler. Elevii au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare ce a avut loc într-o cetate.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Bragadiru – Subiectele de la matematică

Evaluarea Națională a continuat miercuri, 13 iunie, cu proba la Matematică.

– La primul subiect, candidații au avut de rezolvat exerciții cu mulțimi, exerciții de geometrie cu un trapez și cu un paralelipiped dreptunghi și exerciții de aritmetică

– La subiectul al doilea au primit exerciții de geometrie, de aritmetică și cu funcții.

– La al treilea subiect au avut de rezolvat probleme de geometrie cu un triunghi echilateral, cu un triunghi isoscel și cu o piramidă triunghiulară regulată.

Ultima probă a fost cea susținută de elevii aparținând minorităților naționale. Joi, în data de 14 iunie, ei au dat examen la limba maternă.

Rezultate Evaluare Națională 2018 Bragadiru – Vizualizarea lucrării

Candidatul major sau părinții / reprezentanții legali ai candidatului minor au dreptul de a vedea lucrarea. Ei pot solicita comisiei județene Ilfov de organizare a Evaluării Naționale vizualizarea lucrării propriului copil după afișarea rezultatelor finale.

Candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte sau de reprezentantul legal la vizualizarea lucrării.

Trebuie să știți însă că cererea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea sau la modificarea notei acordate lucrării.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.