Rezultate Evaluare Națională 2017 Zalău. Pe edu.ro poți vedea notele

rezultate evaluare națională 2017 zalău
Foto: scoalaporolissum.ro

Rezultate Evaluare Națională 2017 Zalău. Elevii care au terminat clasa a VIII-a au susținut săptămâna trecută examenele de la Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate de Ministerul Educației Naționale pe siteul evaluare.edu.ro.

Peste 140.000 de elevi au susținut examenele de română, de matematică sau de limbă maternă de la Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie.

1. luni, 19 iunie, elevii au dat examenul la Limba și Literatura Română
2. miercuri, 21 iunie, au susținut examenul la Matematică
3. joi, 22 iunie, elevii care aparțin minorităților naționale au dat examenul la Limba Maternă

La primul subiect de la Matematică elevilor li s-a cerut să rezolve câteva operaţii de algebră și exerciții de geometrie. La al doilea subiect au primit mai multe exerciții pornind de la un cub și de la o funcție. Al treilea subiect a fost de geometrie, iar copiii au avut de răspuns la mai multe întrebări legate de un dreptunghi și de un cilindru.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Zalău – Notele afișate pe edu.ro

La Limba și Literatura Română, elevilor li s-a cerut să demonstreze că poezia „Ploaia”, compusă de scriitoarea Magda Isanos, aparţine genului liric. Li s-a cerut și să explice rolul cratimei și modul în care s-au format anumite cuvinte.

La cel de-al doilea subiect elevii au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ”, publicat în revista de popularizare științifică „Terra Magazin”. Copiii au avut de răspuns la mai multe întrebări de gramatică (de pildă, li s-a cerut să identifice funcția sintactică a unor cuvinte).

La cel de-al treilea subiect au avut de descris în maximum 300 de cuvinte o întâmplare reală sau imaginară care a avut loc la un concurs sportiv.

Ministerul Educației publică azi, 26 iunie, rezultate evaluare națională 2017 Zalău pe site-ul edu.ro. Afișarea rezultatelor are loc până în ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Zalău, elevii care nu sunt mulțumiți de notele primite la testele naționale pot depune contestație tot azi, 26 iunie, între orele 16.00 – 20.00.

Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017; rezultatele finale vor fi afișate în data de 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Zalău – Lucrările, notate în alte centre

Pentru a asigura corectitudinea evaluării, lucrările au fost corectate în centre de evaluare din alte judeţe decât cele în care elevii au susținut examenele. În urma evaluării lucrărilor contestate. nota inițială se poate modifica prin creștere sau prin descreștere.

Nota comisiei de contestații este finală deoarece nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Candidatul major și părinții sau reprezentanții legali ai candidatului minor pot cere comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea elevului. Vizualizarea poate avea loc doar după afișarea rezultatelor finale după contestații.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte sau de un reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea și nici la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Zalău – Repartizarea elevilor la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Zalău, va începe etapa de repartizare a elevilor la liceele din țară.

Media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.