Rezultate Evaluare Națională 2017 Urziceni. Iată notele de pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2017 urziceni
Foto: sfec.ro

Rezultate Evaluare Națională 2017 Urziceni. Tinerii de clasa a VIII-a care au susținut săptămâna trecută examenele de la Evaluarea Națională află azi ce note au obținut.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 sunt publicate astăzi de autoritățile din Ministerul Educației Naționale pe siteul evaluare.edu.ro.

Peste 140.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie, astfel:

– Luni, 19 iunie, au susținut examenul la Limba și Literatura Română.
– Miercuri, 21 iunie, au dat proba de Matematică.
– Joi, 22 iunie, au dat examen la Limba Maternă.

La Limba și Literatura Română, elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia” de Magda Isanos aparţine genului liric. La al doilea subiect elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări pornind de la textul „Cel mai rapid de pe pământ” din revista „Terra Magazin”.

La cel de-al treilea subiect de la Limba și Literatura Română li s-a cerut elevilor să descrie o întâmplare reală sau imaginară petrecută la o competiție sportivă (în maximum 150-300 de cuvinte).

Rezultate Evaluare Națională 2017 Urziceni – Notele afișate pe edu.ro

– La primul subiect de la Matematică, elevilor li s-a cerut să rezolve câteva operaţii de algebră și exerciții de geometrie.
– La cel de-al doilea subiect au avut de rezolvat mai multe exerciții cu un cub și cu o funcție.
– La al treilea subiect li s-a cerut să răspundă la mai multe întrebări legate de un dreptunghi și de un cilindru.

Ministerul Educației publică azi, pe 26 iunie, rezultate evaluare națională 2017 Urziceni pe site-ul evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor are loc până la ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Urziceni, elevii pot depune contestație numai azi, 26 iunie, între orele 16.00 – 20.00.

Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Urziceni – Lucrările, notate în alte centre

Lucrările elevilor au fost corectate în centre de evaluare din alte judeţe decât cele în care ei au susținut examenele. În urma contestațiilor. nota inițială poate crește sau se poate micșora. Nota comisiei de contestații este definitivă.

Candidatul major și părinții sau reprezentanții legali ai minorului pot cere comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea, însă vizualizarea poate avea loc doar după afișarea rezultatelor finale (după contestații) și nu poate duce la reevaluarea și nici la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Urziceni – Repartizarea elevilor la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Urziceni va începe etapa de repartizare a elevilor la licee.

Media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (având o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.