Rezultate Evaluare Națională 2017 Târgu Mureș. Note afișate pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2017 târgu mureș
Rezultate Evaluare Națională 2018 Târgu Mureș. Foto: Aakmaros (Wikimedia Commons)

Rezultate Evaluare Națională 2017 Târgu Mureș. Elevii care au terminat clasa a VIII-a au susținut săptămâna trecută examenele de la Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate pe siteul evaluare.edu.ro de Ministerul Educației Naționale. Oricine poate accesa baza de date pentru a afla rezultatele.

Aproximativ 140.000 de elevi de clasa a VIII-a au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie. Luni, 19 iunie, elevii au dat examen la Limba și Literatura Română, miercuri, 21 iunie, au susținut proba la Matematică, iar joi, 22 iunie, elevii aparținând minorităților au dat examenul la Limba Maternă.

La examenul de la Limba și Literatura Română, elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia” de Magda Isanos aparţine genului liric. Elevii a trebuit și să explice cum s-au format anumite cuvinte sau care este rolul cratimei.

La cel de-al doilea subiect elevii au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ” din revista „Terra Magazin”. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări de gramatică, ca de exemplu să determine funcția sintactică a unor cuvinte. La ultimul subiect elevilor li s-a cerut să descrie o întâmplare imaginară sau reală petrecută la o competiţie sportivă.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Târgu Mureș – edu.ro afișează notele

La cea de-a doua probă de la Evaluarea Națională 2017, cea de Matematică, elevii au primit la primul subiecte operaţii simple și câteva exerciții de geometrie. La cel de-al doilea subiect elevii a trebuit să rezolve câteva exerciții pornind de la o funcție și de la un cub.

Și ultimul subiect a fost de geometrie. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări legate de un cilindru și de un dreptunghi.

Autoritățile din Ministerul Educației publică astăzi, 26 iunie, rezultate evaluare națională 2017 Târgu Mureș pe site-ul evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor se face până în ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Târgu Mureș, elevii pot depune contestații numai astăzi, 26 iunie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017, iar rezultatele finale după contestații de la Evaluarea Națională 2017 vor fi afișate în data de 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Târgu Mureș – Note afișate azi pe evaluare.edu.ro

Lucrările au fost corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. Conform prevederilor metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate, nota primită inițial de un elev se poate modifica prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.

Nota comisiei de contestații este finală: nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil doar după ce au fost afișate rezultatele finale după contestații.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte sau de un reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea sau la modificarea notelor acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Târgu Mureș – Începe repartizarea computerizată la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Târgu Mureș va începe repartizarea elevilor la liceele din țară.

Media notelor obţinute la Evaluarea Națională 2017 constituie unul dintre criteriile de admitere în învăţământul liceal. Media de admitere elevilor se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).