Rezultate Evaluare Națională 2017 Târgoviște. S-au afișat notele pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2017 târgoviște
Foto: Cristian Chiriță

Rezultate Evaluare Națională 2017 Târgoviște. Elevii care au terminat clasa a VIII-a în acest an, dar și cei din promoțiile anterioare care nu au reușit să ia examenul de capacitate, au susținut în această săptămână examenele de la Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate de Ministerul Educației Naționale pe evaluare.edu.ro.

În jur de 140.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie. Luni, 19 iunie, elevii au dat proba la Limba și Literatura Română, iar miercuri, 21 iunie, au dat examen la Matematică. Elevii care aparțin minorităților au dat joi, 22 iunie, examen la Limba Maternă.

La proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2017, elevii au primit la primul subiect câteva operaţii simple și exerciții de geometrie. La al doilea subiect au avut de rezolvat mai multe exerciții pornind de la un cub și de la o funcție.

Ultimul subiect, cel de-al treilea, a fost tot unul de geometrie. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări legate de un dreptunghi și de un cilindru.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Târgoviște – Note afișate pe edu.ro

În ceea ce privește proba de Limba Română, elevii a trebuit să demonstreze că poezia „Ploaia” de Magda Isanos aparţine genului liric. Elevilor li s-a cerut și să explice rolul cratimei sau modul prin care s-au format anumite cuvinte.

La al doilea subiect au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ” din publicația „Terra Magazin”. Elevii a trebuit să răspundă la mai multe întrebări de gramatică. Al treilea subiect a constat în descrierea (în maximum 300 de cuvinte) a unei întâmplări imaginare sau reale petrecute la o competiţie sportivă.

Ministerul Educației Naționale publică luni, 26 iunie, rezultate evaluare națională 2017 Târgoviște pe site-ul evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor se face până în ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Târgoviște, elevii nemulțumiți de notele primite la examene pot depune contestație azi, 26 iunie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Târgoviște – Notarea lucrărilor

Lucrările au fost evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. Potrivit prevederilor metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate. nota inițială poate crește sau se poate micșora.

Nota comisiei de contestații este finală: nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot cere comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil doar după afișarea rezultatelor finale după contestații.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte/reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea și nici la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Târgoviște – Repartizarea la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Târgoviște, va avea loc etapa de repartizare computerizată a elevilor la liceele din țară.

Media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.