Rezultate Evaluare Națională 2017 Reșița. Notele obținute de elevi

rezultate evaluare natioanala 2018 reșița
Elevii din Reșița care sunt nemulțumiți de rezultatele la Evaluare Națională 2018 pot depune contestație luni, 19 iunie. Foto: Wikimedia Commons

Rezultate Evaluare Națională 2017 Reșița. Elevii care au terminat clasa a VIII-a în acest an, dar și cei care au terminat în anii anteriori, dar nu au promovat examenul de capacitate, au susținut săptămâna trecută examenele de la Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate de autoritățile din educație pe siteul evaluare.edu.ro.

Aproximativ 140.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie.

1. Luni, 19 iunie, elevii au dat examenul la Limba și Literatura Română
2. Miercuri, 21 iunie, copiii au susținut examenul la Matematică
3. Joi, 22 iunie, elevii care aparțin minorităților naționale au susținut examenul la Limba Maternă

La proba de Limba și Literatura Română, elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia”, scrisă de Magda Isanos, aparţine genului liric. Elevii a trebuit să explice rolul cratimei și modul prin care s-au format anumite dintre cuvintele din limba română.

La al doilea subiect au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ” din revista „Terra Magazin”. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări de gramatică (de exemplu, li s-a cerut să identifice funcția sintactică a anumitor cuvinte). La cel de-al treilea subiect li s-a cerut să descrie (în 150-300 de cuvinte) o întâmplare reală sau imaginară petrecută la un concurs sportiv.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Reșița – Afișarea notelor pe edu.ro

La primul subiect de la proba de Matematică, elevii au avut de rezolvat câteva operaţii de algebră și exerciții de geometrie. La al doilea subiect au primit mai multe exerciții pornind de la un cub și de la o funcție.

Cel de-a treilea subiect a fost tot unul de geometrie. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări legate de un dreptunghi și de un cilindru.

Ministerul Educației publică luni, 26 iunie, rezultate evaluare națională 2017 Reșița pe site-ul evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor are loc până în ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Reșița, elevii care nu sunt mulțumiți de notele primite la examenele de evaluare pot depune contestație astăzi, 26 iunie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Reșița – Notarea lucrărilor

Lucrările au fost evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc examenele (regulă introdusă pentru prima dată anul trecut). În urma evaluării lucrărilor contestate. nota inițială poate crește sau se poate micșora.

Nota comisiei de contestații este finală întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot cere comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil. Această vizualizare poate avea loc numai după afișarea rezultatelor finale după contestații. La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte/reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea și nici la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Reșița – Repartizarea elevilor la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Reșița, începe etapa de repartizare a elevilor la liceele din țară, în funcție de notele obținute.

Media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.