Rezultate Evaluare Națională 2017 Râmnicu Vâlcea. Notele de pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2018 râmnicu vâlcea
Elevii din Vâlcea pot contesta rezultatele la Evaluare Națională 2018 marți, 19 iunie. Foto: cjrae-valcea.ro

Rezultate Evaluare Națională 2017 Râmnicu Vâlcea. Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut săptămâna trecută examenele din cadrul Evaluării Naționale 2017.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate de Ministerul Educației Naționale pe siteul evaluare.edu.ro.

Peste 140.000 de elevi de clasa a VIII-a au susținut Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie.

* luni, 19 iunie, elevii au susținut examenul la Limba și Literatura Română
* miercuri, 21 iunie, elevii au dat examen la Matematică
* joi, 22 iunie, elevii aparținând minorităților au dat proba la Limba Maternă

La proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2017 elevii au primit la primul subiecte câteva operaţii simple și exerciții de geometrie. La cel de-al doilea subiect au avut de rezolvat câteva exerciții pornind de la un cub și de la o funcție.

La cel de-al treilea subiect, care a fost tot unul de geometrie, elevii a trebuit să răspundă la mai multe întrebări legate de un cilindru și de un dreptunghi.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Râmnicu Vâlcea – edu.ro afișează notele

La Limba și Literatura Română, elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia” scrisă de Magda Isanos aparţine genului liric. De asemenea, elevilor li s-a cerut să explice cum s-au format anumite cuvinte și care este rolul cratimei.

La cel de-al doilea subiect elevii au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ” din revista „Terra Magazin”. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări de gramatică (de exemplu, au avut de identificat funcția sintactică a unor cuvinte). La cel de-al treilea subiect elevilor li s-a cerut să descrie o întâmplare imaginară sau reală petrecută la o competiţie sportivă.

Ministerul Educației publică astăzi, 26 iunie, rezultate Evaluare Națională 2017 Râmnicu Vâlcea pe evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor se face până în ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Râmnicu Vâlcea, elevii vor putea depune contestații numai astăzi, 26 iunie, între orele 16 – 20. Toate contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017.

Rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Râmnicu Vâlcea – Note afișate pe edu.ro

Lucrările de la Evaluarea Națională 2017 au fost corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au fost organizate probele. În urma evaluării lucrărilor contestate, nota primită inițial de un elev poate fi mai mică sau mai mare.

Nota comisiei de contestații este finală deoarece nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Candidatul major sau părinții / reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei de organizare a examenului să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil numai după ce au fost afișate rezultatele finale după contestații.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte / de reprezentantul său legal. Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea sau la modificarea notelor acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Râmnicu Vâlcea – Începe repartizarea la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Râmnicu Vâlcea se va organiza repartizarea computerizată a elevilor la liceele din țară.

Media notelor obţinute la examele de la Evaluarea Națională 2017 constituie unul dintre criteriile de admitere în învăţământul liceal din România. Media de admitere elevilor se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).