Rezultate Evaluare Națională 2017 Pitești. Notele de pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2017 pitești
Foto: Wikimapia.org

Rezultate Evaluare Națională 2017 Pitești. Elevii care au absolvit clasa a VIII-a au susținut în această săptămână examenele de la Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate de autoritățile din Ministerul Educației Naționale pe evaluare.edu.ro.

Peste 140.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au susținut Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie. Joi, 22 iunie, elevii au susținut proba la Limba Maternă, miercuri la Matematică, iar luni, 19 iunie, la Limba și Literatura Română.

La proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2017, elevii au primit la primul subiecte operaţii simple și câteva exerciții de geometrie. La al doilea subiect elevii au avut de rezolvat mai multe exerciții pornind de la o funcție și de la un cub.

Cel de-al treilea subiect a fost tot unul de geometrie. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări legate de un cilindru și de un dreptunghi.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Pitești – Afișarea notelor pe edu.ro

La proba de Limba și Literatura Română, elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia”, scrisă de poeta Magda Isanos, aparţine genului liric. Elevilor li s-a cerut și să explice cum anume s-au format unele cuvinte sau care este rolul cratimei.

La cel de-al doilea subiect elevii au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ”, publicat în revista „Terra Magazin”. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări de gramatică. La ultimul subiect elevilor li s-a cerut să descrie (în maximum 300 de cuvinte) o întâmplare imaginară sau reală petrecută la o competiţie sportivă.

Ministerul Educației Naționale publică astăzi, 26 iunie, rezultate evaluare națională 2017 Pitești pe site-ul evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor se face până în ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Pitești, elevii care nu sunt mulțumiți de notele primite la examen pot depune contestație numai azi, 26 iunie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Pitești – Note publicate pe edu.ro

Lucrările au fost evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele (această regulă s-a aplicat pentru prima dată anul trecut). În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate, nota inițială se poate modifica prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.

Așadar, nota comisiei de contestații este finală: nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Conform legii, candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil numai după ce au fost afișate rezultatele finale după contestații.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea și nici la modificarea notelor acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Pitești – Repartizarea computerizată la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Pitești va începe etapa de repartizare a elevilor la liceele din țară.

Media notelor obţinute la Evaluarea Națională 2017 constituie unul dintre criteriile de admitere în învăţământul liceal. Media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.