Rezultate Evaluare Națională 2017 Piatra Neamț. Afișarea notelor pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2017 piatra neamț
Foto: scoala5piatraneamt.ro

Rezultate Evaluare Națională 2017 Piatra Neamț. Absolvenții clasei a VIII-a au susținut săptămâna trecută Evaluarea Națională 2017.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate luni, 26 iunie, pe siteul evaluare.edu.ro de Ministerul Educației Naționale.

În jur de 140.000 de elevi de clasa a VIII-a au dat Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie.

– luni, 19 iunie, au dat examenul la Limba și Literatura Română
– miercuri, 21 iunie, copiii au susținut examenul de la Matematică
– joi, 22 iunie, elevii aparținând minorităților naționale au dat examenul la Limba Maternă

La Limba și Literatura Română elevilor li s-a cerut să demonstreze că poezia „Ploaia”, compusă de Magda Isanos, aparţine genului liric. Elevilor li s-a cerut să explice cum s-au format anumite cuvinte și care este rolul cratimei.

La al doilea subiect elevii au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ” din „Terra Magazin”. Pornind de la acest text, elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări de gramatică. La cel de-al treilea subiect elevilor li s-a cerut să descrie o întâmplare imaginară sau reală ce s-a petrecut la o competiţie sportivă.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Piatra Neamț – edu.ro afișează notele

La proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2017 elevii au primit multe exerciții de geometrie, la toate cele 3 subiecte de la examen. De pildă, la al doilea subiect au avut de rezolvat câteva exerciții pornind de la un cub și de la o funcție.

Iar la al treilea subiect li s-au pus mai multe întrebări legate de un cilindru și de un dreptunghi.

Ministerul Educației Naționale publică azi, 26 iunie, rezultate Evaluare Națională 2017 Piatra Neamț pe evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor are loc până în ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Piatra Neamț, elevii vor putea depune contestații luni, 26 iunie, în intervalul orar 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Piatra Neamț – Note pe evaluare.edu.ro

Lucrările elevilor de la Evaluarea Națională 2017 au fost corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele (această regulă a fost aplicată pentru prima dată anul trecut). În urma recorectării lucrărilor contestate, nota primită inițial de un elev poate fi mai mică sau mai mare.

Nota comisiei de contestații este finală: nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Candidatul major sau părinții (reprezentanții legali) ai candidatului minor pot cere comisiei să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil doar după ce au fost afișate rezultatele finale după contestații. La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte sau de reprezentantul său legal. Solicitarea de vizualizare nu poate duce la modificarea notelor acordate lucrării.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Piatra Neamț – Începe repartizarea la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Piatra Neamț, se va organiza repartizarea computerizată a elevilor la liceele din țară.

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.